Go to Top

Poslovna priložnost na vidiku? Zgrabite jo z dobrim poslovnim načrtom

Se vam ponuja poslovna priložnost? Da jo boste lahko dobro izkoristili, potrebujete poslovni načrt. Smiselno sicer je, da ga pripravite še preden opravite postopek za ustanovitev podjetja. Kaj mora poslovni načrt vsebovati in kako ga napisati, vam svetujemo na brezplačnem seminarju Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Poslovni načrt pomaga zmanjšati poslovna tveganja. V veliko pomoč je tudi, če se vam ponuja poslovna priložnost.

Več informacij

Poslovna priložnost – kako jo izkoristiti?

Poslovna priložnost za tiste, ki podjetja še nimate, se lahko skriva v različnih dejavnostih in hobijih. O tem smo pisali v prispevku Ali hobi res lahko postane posel?. Da bi ugotovili, ali je določena ideja tudi potencialna poslovna priložnost, je potrebno oceniti trg, konkurenco in sposobnost preživetja ideje na trgu. Ideje pa lahko preverite tudi na Dati. Na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo vam namreč na podlagi primerov iz prakse povemo, kako so se preverjanja idej lotili danes že uspešni in uveljavljeni podjetniki.

Tiste, ki že stopate po podjetniški poti, pa poslovna priložnost verjetno čaka drugje. Morda je ključnega pomena za njeno uresničitev pridobivanje kreditov, subvencij oziroma evropskih nepovratnih sredstev. Vsekakor pa se mora podjetje, če želi biti poslovno uspešno, ustrezno predstaviti zunanji javnosti. Pri tem je ključnega pomena kakovosten poslovni načrt.

Kako napisat poslovni načrt?

Ker poslovni načrt začrta smer razvoja poslovanja podjetja, je smiselno, da ga pripravite takoj po tem, ko opravite postopek za ustanovitev podjetja, bodisi ustanovitev s. p. bodisi ustanovitev d. o. o.. Vsekakor pa je dobro, če nanj uspete pomisliti že v času, ko svojo podjetniško pot šele začenjate. V poslovnem načrtu se namreč preveri poslovno idejo, oceni prodajo in stroške ter tveganja, s katerimi se bo moral podjetnik soočiti. Registracija podjetja bo tako potekala mirno, brez nepotrebnih skrbi.

Prijava na izobraževanje

S poslovnim načrtom se podjetje predstavlja navzven in je v pomoč, če se podjetju ponuja poslovna priložnost. Kvaliteten poslovni načrt zato odpira vrata tako pri posojilodajalcih, pri investitorjih, kot tudi pri pridobivanju evropskih sredstev. Imeti ga morate:

  • ko potrebujete posojilo,
  • ko odpirate novo podjetje,
  • ko širite svoj posel ali pa se lotevate novega posla,
  • ko se prijavljate na razpise za nepovratna sredstva,
  • ko iščete investitorja ali kak drug vir kapitala,
  • če želite bolje voditi podjetje.

poslovna priložnost

V sklopu priprave na to, da podjetniki napišejo dober poslovni načrt, na DATI nudimo brezplačen seminar in plačljivo delavnico. Na njej lahko poslovni načrt napišete v štirih urah, in sicer pod mentorstvom Datinega strokovnjaka. 

Poslovne načrte v podjetju Data pripravljajo izkušeni in strokovno podkovani svetovalci, ki združujejo znanja s področja financ, trženja, kadrov, prava in managementa.

S poslovnim načrtom, pripravljenim pri nas, se bo vaše podjetje predstavilo v najboljši luči. Obenem bo poslovni načrt tudi dragocena opora pri sprejemanju odločitev in vodenju vašega podjetja. To bo pripomoglo, da bo poslovna priložnost, ki se vam ponuja, res izkoriščena.

Prijava na izobraževanje

V kolikor bi pri izdelavi poslovnega načrta potrebovali strokovno pomoč, se lahko za svetovanje naročite tudi v našem podjetju

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja