Go to Top

Portal za napotene delavce: Bo pripomogel k večji interesni usklajenosti znotraj EU?

Zaživel je portal za napotene delavce. Ti so v okviru sodelovanja več pristojnih državnih institucij dobili spletni portal, ki nudi vse informacije na enem mestu. Fenomen napotovanja delavcev reflektira napetosti med socialnimi in ekonomskimi interesi znotraj EU. Se temu obeta konec?

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Da se med zakoni delovnega prava ne bi izgubljali, smo za vas naredili natančen in ažuren pregled vse najpomembnejše zakonodaje za vaše poslovanje!

Več informacij

Portal za napotene delavce – vse na enem mestu!

Napotenidelavci. siportal za napotene delavce je nacionalna spletna informacijska platforma, ki je namenjena delodajalcem, delavcem in pristojnim javnim uslužbencem s področja napotitev na delo v okviru opravljanja storitev v državah EU.

Število napotenih delavcev v Slovenijo in iz Slovenije v druge države Evropske unije iz leta v leto narašča. S tem pa narašča tudi število izzivov, ki so povezani z napotitvami. Spletno mesto je oblikovano tako, da bo najučinkoviteje informiralo, izobraževalo in ozaveščalo različne deležnike na področju napotitev na delo v okviru opravljanja storitev. Zbrane informacije nudijo tudi povezave na izvirne nacionalne ali evropske dokumente, v prihodnje pa bo portal za napotene delavce zaživel tudi angleškem, hrvaškem in nemškem jeziku, obljubljajo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ).

Napoteni delavci so dobili svoj portal z vsemi informacijami na enem mestu!

Klikni in deli

Gre za mednaroden projekt

Portal za napotene delavce www.napotenidelavci.si je rezultat evropskega projekta Posting of Workers: Sharing Experiences, Promoting Best Practices and Improving Access to Information, ki ga koordinira ZRC SAZU, osem drugih institucij iz Slovenije, Hrvaške, Belgije in Nemčije pa sodeluje v vlogi pridruženih institucij. Pristojne institucije in interesna združenja, ki so projekt podprla in sooblikovala, so poleg MDDSZ tudi Tržni inšpektorat RS, kamor se lahko posamezniki obrnete v primeru morebitnih kršitev, Zavod RS za zaposlovanje, Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), upravne enote po državi, Finančna uprava RS (Furs), Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije,Gospodarska zbornica Slovenije in Združenje delodajalcev Slovenije. Projekt sta finančno podprla Evropska komisija in MDDSZ.

Namen je večja koherentnost informacij in boljše sodelovanje

Namen projekta je preko različnih aktivnosti povečati dostopnost, preglednost in koherentnost informacij o napotenih delavcih na delo v okviru opravljanja storitev za različne ciljne skupine (odgovorne javne službe, zaposlovalce in napotene delavce). Nadaljnji namen je izboljšati transnacionalno sodelovanje med nacionalnimi odgovornimi javnimi službami in socialnimi partnerji, ki delajo na področju napotitve delavcev. Predvsem z izmenjavo informacij, seznanjanjem s sistemom IMI in izmenjavo dobrih praks, z namenom ugotavljanja nepravilnosti na tem področju. Namen projekta je tudi izboljšati vedenje o evropskih direktivah in njihovi implementaciji. Projekt bo informiral,promoviral evropske direktive o napotitvi delavcev na delo v okviru opravljanja storitev, vzpostavljal spletne strani o napotitvah delavcev, objavljal strokovni e-priročnik, izvajal raziskave stanja, organiziral strokovna srečanja in obiske pridruženih institucij z namenom izmenjave izkušenj in dobrih praks, izdeloval ekspertna poročila in izobraževanj, da bodo napoteni delavci.

Preberite tudi:

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden se resno lotite posla, preverite, če o biznisu veste vse, kar morate!

Več informacij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja