Go to Top

Portal za delodajalce omogoča hitro sodelovanje z ZRSZ

Portal za delodajalce je ena izmed elektronskih storitev Zavoda Republike za Zaposlovanje (ZRSZ). Delodajalci so z njim zadovoljni predvsem zato, ker jim prihrani čas in je enostaven za uporabo, so pokazali rezultati nedavno izvedene ankete.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Ali naj registriram s.p. ali d.o.o.? Kakšne so razlike?

Več informacij

Februarja so na ZRSZ opravili anketo o zadovoljstvu delodajalcev s storitvami, ki jih nudijo. K sodelovanju v spletni anketi so povabili 18.000 delodajalcev, odzvalo pa se jih je 35 odstotkov (v lanskem letu 28 odstotkov). Ti so zavod ocenili s povprečno oceno 3,9 odstotka na lestvici od ena do pet.

Prijava na izobraževanje

Delodajalci so zadovoljni predvsem z različnimi proaktivnimi dejavnostmi in s celostno obravnavo na zavodu. To dobijo v okviru pisarne za delodajalce. Na vseh območnih službah ZRSZ so namreč že nekaj let posebne pisarne, ki so namenjene prav delodajalcem. Omogočajo jim, da na enem mestu dobijo svetovanje, pomoč ter druge storitve.

Portal za delodajalce

V prihodnje pa mora zavod po mnenju delodajalcev še več pozornosti nameniti razvoju elektronskih storitev. Ena izmed takih je gotovo Portal za delodajalce. Delodajalci so v izvedeni anketi ocenili, da jim portal za delodajalce prihrani čas ter da je enostaven za uporabo. Kljub temu pa bi si želeli več storitev opraviti elektronsko.

Portal za delodajalce zdaj omogoča opravljanje naslednjih storitev:

portal za delodajalce

  • Sporočanje in upravljanje s prostim delovnim mestom.
  • Iskanje med profili iskalcev zaposlitve, ki vam omogoča poizvedovanje med prijavljenimi iskalci zaposlitve po izbranih kriterijih ter stik z iskalci preko elektronskega poštnega predala.
  • Izmenjavo dokumentacije, če ste izvajalec javnih del.
  • eVpogled v vloge za delovna dovoljenja za zaposlitev tujcev – naročanje potrdil o vloženi vlogi, pridobivanje informacij o posamezni vlogi.
  • Vnos obvestila o delavcih v odpovednem roku in sporočanje podatkov o nadomestilih stroškov bruto plače, izplačanih delavcu za dneve njegove odsotnosti z dela v času odpovednega roka – eDOR.

Prijava na izobraževanje

Preko portala zavod delodajalce tudi informira, obvešča, in jim omogoča pregled dosedanjega sodelovanja. Na Portalu za delodajalce je trenutno registriranih  53.739 delodajalcev, so nam povedali na ZRSZ.

Kako uporabljati Portal za delodajalce?

Portal za delodajalce se uporablja na enak način kot druge elektronske storitve, ki jih nudi ZRSZ. Do portala lahko dostopajo samo registrirani uporabniki. Pred prvo prijavo je zato potrebno opraviti postopek registracije. Ta poteka s pomočjo digitalnega potrdila ali uporabniškega imena (z elektronskim naslovom in geslom).

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi, na kaj mora delodajalec biti pozoren pri sklenitvi pogodbe o zaposlitvi in kje bo v letošnjem letu najbolj dejaven Inšpektorat za delo.

Preberite pa še:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja