Go to Top

Portal e pravosodje ponuja tudi informacije o evropskih podjetjih

Vzpostavljena je nova enotna spletna platforma za izmenjavo informacij o podjetjih v Evropski uniji (EU). Prek portala e pravosodje je namreč po novem omogočen tudi dostop do informacij o podjetjih iz nacionalnih poslovnih registrov.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Bi tudi vi odprli svoje podjetje? Veste, kako potega registracija in kakšne so vaše obveznosti?

Več informacij

Prek portala e pravosodje do koristnih informacij

Evropski portal e pravosodje sicer na enem mestu ponuja dostop do storitev s področja pravosodja EU. Odslej pa lahko državljani, podjetja in nacionalni organi prek portala e pravosodje iščejo tudi informacije o podjetjih iz nacionalnih poslovnih registrov. Nov sistem bo izboljšal komunikacijo med registri, saj omogoča izmenjavo zanesljivih informacij o podjetjih. Povezanost nacionalnih poslovnih registrov pa bo tudi olajšala čezmejno trgovino ter izboljšala zaupanje in preglednost na enotnem trgu EU.

Veste, kako potega vpis v Poslovni register Slovenije?

e pravosodje

Razmišljate o ustanovitvi podjetja? Pred registracijo podjetja vam priporočamo, da pridobite osnovne podjetniške informacije na našem brezplačnem izobraževanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Izvedeli boste, katero dokumentacijo potrebujete za registracijo podjetja in kakšni postopki vas čakajo po registraciji. Lahko pa se odločite tudi za naše podjetniško svetovanje.

Prijava na izobraževanje

Ob začetku delovanja nove platforme so na Komisiji pojasnili, da lahko odslej potrošniki in investitorji pri izbiri podjetja, s katerim želijo sodelovati, v trenutku pogledajo, ali podjetje res obstaja, ali je zanesljivo in kdo je njegov uradni predstavnik.

Podjetniki boste lahko tako enostavno preverili svoje bodoče poslovne partnerje iz tujine. Dobro je biti pozoren na datum ustanovitve podjetja, na informacije o njegovih družbenikih in ali ima morda bodoči poslovni partner že kakšne reference. Seveda je tveganje večje, če se odločite za poslovanje s podjetji, ki so bila ustanovljena pred kratkim.

Platforma, ki je dostopna prek portala e pravosodje, pa bo v pomoč tudi organom pregona.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja