Go to Top

Pomoč starejšim na domu – poslovna priložnost!

Pomoč starejšim na domu je zelo iskana. Zaradi pestrih vsakdanjikov namreč marsikateri svojec, išče osebo, ki bi bila pripravljena poskrbeti za starejšega člana družine. Preverite pri naših svetovalcih, na kakšen način lahko opravljate to dejavnost. Pišite nam na data@data.si.

Pokojninska reforma 2020 prinaša višje pokojnine! Se sprašujete ali se vam bolj izplača upokojiti v letu 2019 ali po novem letu? Veste kakšno višino pokojnine lahko pričakujete po novem?

Pomoč starejšim na domu kot osebno dopolnilno delo

Pomoč starejšim na domu lahko izvajate preko osebnega dopolnilnega dela. Bodite pozorni, da delo priglasite pri AJPES-u in poskrbite za vrednotnico. Na podlagi kupljene vrednotnice boste dobili tudi nekaj pokojninske dobe.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Vaš zaslužek pri tem pa je omejen. Z opravljanjem osebnega dopolnilnega dela posameznik v polletju ne sme zaslužiti več kot znaša seštevek treh povprečnih mesečnih neto plač v Sloveniji v preteklem letu. V primeru, da znesek presežete morate ustanoviti podjetje ali pa registrirati popoldanski s.p..
&nsbp;

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Kakšna pa je obdavčitev?

Od dohodkov, doseženih z ODD (osebno dopolnilno delo), se plačuje dohodnina. Dohodek iz osebnega dopolnilnega dela se obdavči z dohodnino kot dohodek drugega pogodbenega razmerja. V davčno osnovo od tega dohodka se všteva vsak posamezni dohodek, zmanjšan za normirane stroške v višini 10% dohodka in za obvezne prispevke za socialno varnost, ki jih izvajalec za osebno dopolnilno delo plača sam.

dohodnina kalkulator

Ustanovitev s.p. za pomoč starejšim na domu

Pomoč starejšim na domu lahko opravljate tudi preko s.p., kot dejavnost Vašega podjetja pa izberete pomoč na domu. Iz Standardne klasifikacije dejavnosti boste izbrali šifro 96.090 Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene. Pod to dejavnost poleg dela pomoč starejšim na domu spada tudi izvajanje lažjih fizičnih del, na primer urejanje okolice.

Se sprašujete kaj se Vam bolj splača za pomoč starejšim na domu, s.p ali  osebno dopolnilno delo? Datini strokovnjaki predlagajo, da pomoč starejšim na domu najprej izvajate preko osebnega dopolnilnega dela saj boste imeli tako manj stroškov. Po njihovih izkušnjah ljudje najprej začnejo z vrednotnicami, si naberejo redne stranke, ko pa se njihov zaslužek poveča, pa registrirajo s.p..
&nsbp;

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.
[wpsr_facebook

Morda vas zanima tudi:

  1. Izplačilo poslovne uspešnosti (božičnica) je lahko NEOBDAVČENO!
  2. Dodatek za delovno dobo – Kako se obračuna? 
  3. Zdravniški pregled za službo: kdaj ga je potrebno opraviti?
  4. Gotovinsko poslovanje med podjetji
  5. Minimalna plača z novim letom višja!

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja