Go to Top

Pomoč na domu je vse bolj iskana – je to dobra poslovna priložnost?

Pomoč na domu je vsekakor zanimiva možnost, ki jo lahko izkoristite in odprete svoj s.p. Ali pa morda popoldanski s.p.! Če tudi vi razmišljate o odprtju lastnega podjetja, vam pri tem pomagamo na Dati! Za več informacij smo vam na voljo na 01 600 1530 ali data@data.si.

Izračunajte si plačo

Pomoč na domu in odprtje s.p. – informacije dobite na naših brezplačnih seminarjih

Sprašujete nas, kako lahko kot samostojni podjetnik izvajate pomoč na domu. Kako lahko pomagate pri gospodinjskih opravilih, opravljate lažja gospodinjska dela, nakupujete ali pa starejšim osamljenim osebam krajšate čas z druženjem in branjem. V času hitrega tempa življenja marsikomu pride prav oseba, ki mu pomaga pri raznoraznih opravilih. Zato je pomoč na domu dobra priložnost za zaslužek!

Brezplačno registrirajte podjetje

Odprite s.p. na DATA točki

V podjetju DATA za vas organiziramo brezplačna seminarja – “Kako zaslužiti s hobijem” in “Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja”, kjer lahko izveste informacije o uresničitvi svoje podjetniške ideje. In tudi, kakšna oblika podjetja se vam v vašem primeru najbolj izplača. Če ste že redno zaposleni (imate pogodbo o zaposlitvi), lahko na primer za pomoč na domu odprete popoldanski s.p.! Več o seminarjih lahko preberete na naši spletni strani pod rubriko izobraževanja.

Popoldanski s.p. prispevki 2024

Šifra dejavnosti za pomoč na domu je 96.090

Če se boste odločili za pomoč na domu in odprtje podjetja, boste morali registrirati dejavnost, ki se nahaja pod šifro 96.090 (Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene) v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008). Sem namreč med drugim sodita:

  • izvajanje preprostih fizičnih del
  • pomoč v gospodinjstvu

Izračun dohodnine 2023

Socialna oskrba oseb ne spada pod isto šifro!

A pazite! Če izvajate pomoč na domu in nudite pomoč družini, pa vam za to plačajo, dodatnih pogojev ni. Če pa gre za osebno asistenco ali socialno oskrbo, postopek ni tako enostaven. To dejavnost boste našli pod drugo šifro – 88.109 (Drugo socialno varstvo brez nastanitve za starejše in invalidne osebe), potrebovali pa boste tudi dovoljenje za delo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za individualna vprašanja so vam na voljo naši izkušeni podjetniški svetovalci, ki vam bodo svetovali v skladu z aktualno zakonodajo.

Za ponudbo posveta pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja