Go to Top

Plačilo položnice – preverite, kakšne so provizije od 1. novembra!

Plačilo položnice vas lahko po 1.11. udari bolj po žepu kot prej! Preverite!

Plačilo položnice tudi ni ostalo nedotaknjeno s strani visoke mesečne inflacije, saj se je za nekomitente bank s 1. novembrom pri nekaterih bankah občutno podražilo. Kako se provizije za plačilo položnice razlikujejo med bankami za nekomitente? Kaj pa če položnico plačate na pošti, Petrolu ali v izbranem kiosku s časopisi?

Ustanovite podjetje – hitro in enostavno na DATA točki!

Pri NKBM od septembra brez sprememb

Pri NKBM je provizija za plačilo položnice še enaka v primerjavi s provizijo iz meseca septembra. Cenika v novembru še niso spreminjali. Plačilo položnice je 2,5 evra na transakcijo (za račune odprte pri NKBM) in 10 evrov za plačilo na račun odprt pri drugi banki. V primeru plačila UPN obrazca z zneskom nad 50.000 evrov je provizija 10 evrov. Cene so nižje v primeru plačila na bankomatu in pri plačilih s trajnimi nalogi.

Informativni izračun plače

Plačilo položnice pri banki Intesa Sanpaolo je za nekomitente »misija nemogoče«!

Za plačilo položnice na bančnem okencu pri banki Intesa Sanpaolo boste morali biti komitent banke, saj drugače to ni mogoče. Pri negotovinskih plačilih boste morali plačati provizijo v znesku 2,25 evra za plačilo do 50.000 evra. V primeru višjega zneska bo ta znesek 9 evrov. Posebno oz. nižjo provizijo imajo pri tej banki upokojenci, saj v primeru manjšega zneska ti plačajo le 1,5 evra. Te cene so v veljavi od 1. maja 2022.

Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

In provizije za plačilo položnice pri naši največji banki? In SKB banka?

Pri NLB je plačilo položnice za nekomitente na bančnem okencu zaračunano s provizijo 5 evra v primeru plačila do 50.000 evrov. V primeru plačila položnice nad 50.000 evrov je ta znesek višji in znaša 15 evra. SKB banka ima objavljena dva cenika. Prvi je prišel v veljavo s 1. novembrom, drugi pa bo prišel v veljavo 1. januarja 2023, a se ta dotika le določenih postavk (predvsem stroškov vodenja računa). Plačilo položnice zahteva provizijo 4,20 evra, v primeru zneska nad 50.000 evrov pa je ta 10 evrov.

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

Addiko banka in Delavska hranilnica ostajata med relativno cenejšimi

Addiko banka za majhno plačilo položnice zaračunava 2,45 evra, za plačilo nad 50.000 evrov pa provizijo 8 evrov. Delavska hranilnica nekomitentom za plačilo položnice zaračunava 1,19 evra v primeru plačila do 200 evrov. Nad tem zneskom pa 4 evre. V primeru plačila nad 50.000 evrov je provizija 6,5 evra. Plačila položnic, ki so namenjena za humanitarne namene, so na vseh bankah brezplačna.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Plačilo položnice je mogoče tudi v kioskih s časopisi – a le v primeru da imajo te QR kodo!

V primeru plačilo položnice s UPN obrazcem, ki vsebuje QR kodo v izbranih kioskih je provizija še vedno 0,65 evra.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na DATI!

Kakšna pa je provizija za plačilo položnice drugje, kot na primer na Petrolu in Pošti Slovenije?

Plačilo položnice na Petrolu vas bo v primeru položnice do 98 evrov stalo 1,35 evra. V primeru zneska od 98 evra do 501 evra bo ta 1,35 % zneska. V primeru transakcije od 501 evra do 1.000 evrov pa je ta fiksna – 6,75 evra. Provizija za plačilo položnice na lokalni poštni izpostavi je do 98 evrov 1,25 evra. Nad 98 in do 501 evra pa znaša 1,28 % od vrednosti položnice. V primeru plačila nad 501 evro pa je provizija seštevek 5,9 evra in 0,30 % od vrednosti transakcije.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja