Go to Top

Plačati dohodnino po obrokih? To je vaša pravica!

Plačati dohodnino – časa je le še do 31. avgusta!

Plačati dohodnino do 31. avgusta bo potrebno zavezancem, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 30.6.2020. Velja ta rok tudi za tiste z oddanim ugovorom na izračun?

Informativni izračun plače

Podjetje DATA d.o.o. je pravi kontakt za spoznanje vaših davčnih obveznosti! Tako lahko svetujemo tudi lastnikom podjetij v zvezi z njihovimi davčnimi obveznostmi in dohodnini.

Davčne obveznosti so se za nekatere družbenike ali lastnike podjetij sredi leta tudi spremenile. Zakaj se ne bi informirali o Vaši današnji davčni situaciji in prilagodili Vašo strategijo za prihodnost? Pišite nam na data@data.si za ponudbo!

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Rok za ugovor zoper podan izračun je potekel 30. julija!

Rok za ugovor je že potekel, a tistim, ki so ugovor vložili, ni potrebno upoštevati tega skrajnega roka za plačilo dohodnine, saj ugovor zadrži izvršitev.

BRUTO NETO PLAČA

Plačati dohodnino po obrokih! To je tudi vaša pravica!

Odmerjeni davek je mogoče poravnati tudi v obrokih. Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) predstavlja možnost plačati dohodnono v odmerjeni višini v največ treh mesečnih obrokih kot najenostavnejše obročno plačilo za fizične osebe. Vlogo za to zavezanec – fizična oseba – lahko odda elektronsko ali po pošti na naslov Generalnega finančnega urada, Uprava za prihodke (UP). Vloga ne predvideva dodatnih taks ali sankcij.

Fizične osebe imajo možnost plačati dohodnino na obročno odplačevanje dolga. V takšnih primerih gre za obročno plačilo davka z zavarovanjem – bodisi ob predložitvi ustreznega instrumenta zavarovanja ali dovolitvi vknjižbe zastavne pravice v ustrezen register. Tudi takšnega instrumenta se je mogoče poslužiti preko oddaje elektronske vloge na eDavkih, po pošti ali prek oddaje vloge na FURS-ov elektronski naslov.

Pravni nasvet

Kdaj pa je rok za FURS-ovo vračilo dohodnine?

Tistim, ki jim letos ni bilo potrebno plačati dohodnino, se ob tem najbrž smeji – a ne toliko, kot tistim, ki pričakujete vračilo preplačane dohodnine! Tem mora FURS nakazati vračilo preveč plačane dohodnine najkasneje do 28. avgusta.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja