Go to Top

Odpiranje podjetja – kako se pripraviti in kako poteka postopek?

Odpiranje podjetja

Odpiranje podjetja je vsekakor pomemben korak, ki zahteva pripravo. Kako se pripraviti? Kako poteka odpiranje podjetja? Kako poteka postopek? Želite tudi vi odpreti s.p. ali d.o.o.? Potem pokličite na 01/600-1530 ali data@data.si ter se dogovorite za termin za ustanovitev podjetja!

Ustanovitev podjetja

Katere informacije morate poznati preden se odločite za odpiranje podjetja?

Priprava za odpiranje podjetja zahteva zbiranje informacij. Potrebno se je pozanimati o postopku odprtju podjetja in stroških, ki jih boste imeli po odprtju podjetja. Prav tako je potrebno preveriti pogoje za opravljanje dejavnosti ter prebrati zakonodajo (sploh ZGD-1). Sprejeti morate tudi odločitev glede vodenja poslovnih knjig – bo to za vas opravljal računovodski servis? Ob morebitnih dilemah vam lahko svetujejo tudi naši podjetniški svetovalci, ki so dosegljivi na 01/600-1530! Vsekakor pa se lahko udeležite tudi našega brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja, kjer boste izvedeli vse osnovne informacije, ko gre za odpiranje podjetja ter spoznali razlike med s.p. in d.o.o.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Odpiranje podjetja v obliki s.p.

Če se odločite za odpiranje podjetja v obliki s.p., boste torej med podjetniki vstopili kot samostojni podjetnik. Za ustanovitev s.p. ne potrebujete ustanovnega kapitala, vseeno pa je smiselno imeti nekaj prihrankov za začetek poslovanja. Postopek odpiranja podjetja v obliki s.p. na DATA točki traja približno pol ure. S seboj prinesete veljaven osebni dokument in davčno številko. Če niste (so)lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja pa še overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov s.p. Na postopku bo referent DATA točke skupaj z vami pripravil obrazce za Furs in Ajpes ter obrazec M1. Določili boste tudi datum ustanovitve s.p. Ta je lahko najhitreje naslednji dan od dneva, ko podjetnik opravi postopek registracije s.p. na DATA točki. Lahko pa se določi tudi katerikoli drug dan 30 dni vnaprej. Če ste redno zaposleni za polni delovni čas pa lahko odprete t.i. popoldanski s.p.

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Odpiranje podjetja v obliki d.o.o.

Tudi odpiranje podjetja v obliki d.o.o. lahko opravite na naši DATA točki. Lahko gre za enoosebni d.o.o. ali pa večosebni d.o.o. Za ustanovitev d.o.o. je potrebno pripraviti 7500 evrov ustanovitvenega kapitala. Za odpiranje podjetja v obliki d.o.o. morajo biti družbeniki in zastopniki osebno prisotni na DATA točki. S seboj pa morajo imeti veljavne osebne dokumente. Potrebujete tudi overjeno izjavo lastnika objekta, če bo poslovni naslov d.o.o. na naslovu, kjer je lastnik druga fizična ali pravna oseba. Če je družbenik (so)lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov d.o.o., se bo izjava izpolnila kar na DATA točki. Brezplačno overitev bo v tem primeru opravil referent DATA točke.

Če je odpiranje podjetja tudi v vašem načrtu, pokličite na 01/600-1530, kjer se lahko dogovorite za termin registracije podjetja! V kolikor pa imate pred odprtjem podjetja še kakšne dileme, pa se lahko dogovorite za individualen posvet z našimi podjetniškimi svetovalci!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja