Go to Top

Katere obšolske dejavnosti za otroke pa bi izvajali vi?

Prvi dnevi pouka so povezani tudi z izbiro obšolskih dejavnosti. Otroci v šolah dobijo dolge sezname krožkov, v katere se lahko vključijo. Različne glasbene, športne in ustvarjalne obšolske dejavnosti pa nudijo tudi številna društva. Izbira je pestra, povpraševanje pa veliko. Če ste tudi vi med tistimi, ki jim je delo z otroki v veselje, lahko v okviru svojega podjetja izvajate različne obšolske dejavnosti.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vam je delo z otroci v veselje? Zakaj jim ne bi nudili kakšne obšolske dejavnosti in s tem dodatno zaslužili?

Več informacij

Obšolske dejavnosti so namenjene ohranjanju radovednosti in igrivosti otrok, spodbujajo in razvijajo njihovo ustvarjalnost ter jim omogočajo pridobivanje novega znanja. Obenem imajo otroci možnost spletati tudi nova poznanstva in prijateljstva.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Med obšolske dejavnosti, ki jih lahko nudite v okviru vašega podjetja, spada marsikaj. Poučevanje glasbenih instrumentov in petja, šole risanja oziroma likovni krožki, plesne šole, poučevanje različnih športov, jezikovni krožki, …

Da boste obšolske dejavnosti izvajali v skladu z zakonodajnimi pravili in za opravljeno delo tudi izstavili račun, morate svojo dejavnost ustrezno registrirati.

Ustanovitev podjetja, bodisi ustanovitev s. p. bodisi ustanovitev d. o. o., se enostavno opravi na VEM točki Data. Pred tem pa se morate na vstop v podjetništvo dobro pripraviti. To lahko brezplačno naredite z udeležbo na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, kjer boste svojo poslovno idejo preverili. Na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja pa boste dobili vse potrebne informacije za postopek ustanovitev vašega podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pred ustanovitvijo podjetja boste morali iz Standardne klasifikacije dejavnosti (2008) izbrati dejavnosti, ki jih boste v vašem podjetju opravljali. Oddelek P v Standardni klasifikaciji dejavnosti (2008) pokriva tudi izobraževanje, izpopolnjevanje, usposabljanje na področju športnih in rekreacijskih ter kulturnih in umetnostnih dejavnosti. Za izvajanje različnih obšolskih dejavnosti lahko izbirate med naslednjimi dejavnostmi.

Obšolske dejavnosti s področja športa in rekreacije

obšolske dejavnostiPod dejavnost “Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije (85.510)” spada izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije, ki je formalno organizirano, bodisi za skupine ali posameznike, in poteka v različnih oblikah (šola, tečaj, tabor z nastanitvijo) in v različnih okoljih (na terenu, pri tečajniku idr.).

Prijava na izobraževanje

Obšolske dejavnosti s področja kulture in umetnosti

Obšolske dejavnost s področja kulture boste lahko v vašem podjetju izvajali, če boste registrirali dejavnost “Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti (85.520)”. Sem spada poučevanje igranja glasbil, poučevanje petja, plesne šole fotografski tečaji in različne šole risanja oziroma drugega ustvarjanja.

Obšolske dejavnosti s področja dodatnega izobraževanja

Za poučevanje jezikov ali računalništva boste morali registrirati dejavnost “Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje (85.590)”.

Morda vas zanima tudi:

Ste pripravljeni za vstop v podjetništvo? Za registracijo podjetja ali svetovanje, pokličite na 01 6001 530 ali pišite na data@data.si in si zagotovite svoj termin.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja