Go to Top

Novembrska brezposelnost nekoliko nižja kot oktobra!

Novembrska brezposelnost

Novembrska brezposelnost se je, po oktobrski brezposelnosti, ki je bila precej višja, nekoliko zmanjšala. In sicer za 0,8 odstotka. Konec novembra je bilo na zavodu za zaposlovanje prijavljenih 52.541 iskalcev zaposlitve. To je 450 manj kot oktobra letos ter 12.838 manj kot lanskega novembra. Nekateri brezposelnost rešujejo tudi s samozaposlitvijo. V kolikor bi želeli tudi vi ustanoviti s.p., lahko to storite na naši DATA točki! Za termin registracije podjetja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa ga rezervirate prek spletnega obrazca.

Ustanovitev podjetja

Novembrska brezposelnost nižja kot oktobra

Konec oktobra je bilo na ZRSZ registriranih 52.991 brezposelnih oseb. Novembrska brezposelnost je bila za 0,8 odstotka nižja, in sicer je bilo na zavodu prijavljenih 52.541 iskalcev zaposlitve.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Novembrska brezposelnost – na novo prijavljenih več kot 5000

Novembra se je na novo na zavodu za zaposlovanje prijavilo 5024 brezposelnih. To je 26,6 odstotka manj kot oktobra. A tudi 0,6 odstotka več kot lanskega novembra. Med temi je bilo 707 iskalcev prve zaposlitve, 2350 pa brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas. Presežnih delavcev je bilo 701, 47 brezposelnih pa je bilo zaradi stečajev.

Preberite tudi – Božičnica 2022 – jo bo vaše podjetje izplačalo?

Odjavljenih 5474 brezposelnih

Ko je tema novembrska brezposelnost, je pomemben podatek tudi število oseb, ki jih je zavod novembra odjavil iz evidence. Teh je bilo 5474. Od teh se jih je zaposlilo oz. samozaposlilo 3194. Bi želeli tudi vi vaš hobi spremeniti v posel? Potem lahko odprete s.p. na naši DATA točki! Za več informacij nam lahko pišete na data@data.si. Od (samo)zaposlenih oseb je bilo novembra največ tajnikov, prodajalcev, delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih in komercialnih zastopnikov za prodajo. Veliko zaposlitev je bilo tudi med skladiščniki in uradniki za nabavo in prodajo ter vzgojitelji oz. pomočniki vzgojiteljev.

V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je bilo sicer v povprečju prijavljenih 56.982 brezposelnih. To je dobrih 24 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja