Go to Top

Neizplačilo regresa 2024 – kaj lahko storite, če ga niste prejeli?

Neizplačilo regresa 2024 je zakonsko nedovoljeno. FURS in inšpektorat RS za delo preverjata delodajalce, ki delavcem še niso izplačali regresa. Zadnji rok za izplačilo regresa je bil 1. julij 2024. Sicer obstaja tudi možnost, da se regres izplača pozneje! Kdaj je to možno? Za vsa vprašanja glede regresa in ostalih delovnopravih dilem se lahko obrnete na naše pravne svetovalce. Pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si ter rezervirajte termin plačljivega strokovnega svetovanja.

Izračun plače

Neizplačilo regresa 2024 – prestavljeno izplačilo

Kot že rečeno, je rok za izplačilo regresa zakonsko določen. To je 1. julij tekočega leta. Tako določa Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1). Obstajajo pa tudi izjeme. Izjeme, ki ne veljajo kot neizplačilo regresa 2024 so zapisane v kolektivnih pogodbah. Če ima denimo podjetje likvidnostne težave, lahko prestavi izplačilo regresa, vendar le v primeru, če je tako določeno s kolektivno pogodbo. S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca namreč določi poznejši rok izplačila regresa. A najpozneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.

Rezervacija termina za registracijo podjetja

Potrebujete pravni nasvet?

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Neizplačilo regresa 2024 – kaj, če je neupravičeno?

Neupravičeno neizplačilo regresa 2024 je pametno najprej rešiti z delodajalcem. Čeprav to ni zakonsko obvezno, je pametno, da ga opozorite pisno. Tako lahko zagotovite hitrejšo razrešitev zadeve. Neizplačilo regresa 2024 lahko, če se z delodajalcem ne uspete dogovoriti, prijavite tudi na inšpektorat RS za delo. Kršitev lahko prijavite anonimno prek spletnega obrazca.

 Interni akti podjetja

Neizplačilo regresa 2024 – kakšne so globe?

Globe, ki jih morajo delodajalci plačati za neizplačilo regresa 2024 se gibajo med 3.000 in 20.000 €. Poleg tega lahko globa doleti tudi delodajalce, ki z izplačilom regresa zamujajo. Za samostojne podjetnike in manjša podjetja, ki so pravne osebe ali posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, so globe nižje. Znašajo namreč od 1.500 do 8.000 €. Dodatno globo mora plačati tudi odgovorna oseba pri delodajalcu, in sicer od 450 do 2.000 €.

Če je tudi vas doletelo neizplačilo regresa 2024 se lahko za pomoč obrnete na naše pravne svetovalce. Na svetovanje se lahko naročite s klicem na 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja