Go to Top

Neformalna izobraževanja navdušujejo Slovence

Neformalna izobraževanja so Slovencem očitno zelo pomembna. V enem letu pred raziskavo v letu 2016, ki jo je opravil Statistični urad RS (SURS), je bila vanje vključena slaba tretjina odraslih, starejših od 16 let. V različna izobraževanja, povezana z delom, službo, poklicno potjo ali prihodnjim delom je bilo vključenih konkretno 27 odstotkov vseh vprašanih.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Najprej je hobi, nato je podjetniška ideja, potem nastane načrt in sledi realizacija v lastnem podjetju. Kje začeti? Pridite k nam na seminar!

Več informacij

Neformalna izobraževanja – vključenih malo več moških

Usposabljajo, se izobraževalo, obiskovalo delavnice in seminarje je 29 odstotkov vseh vprašanih moških in 26 odstotkov žensk. Vključeni v neformalna izobraževanja so bili največkrat zaposleni (47 odstotkov) ali samozaposleni (39 odstotkov). Slednje lahko samo pohvalimo in prikimamo, saj smo prepričani, da je neprestano izobraževanje in usposabljanje samozaposlenih in podjetnikov v svojih podjetjih ključ do uspeha!

neformalna izobraževanja

Prav zato v Dati že več kot 25 let podjetnikom in bodočim podjetnikom ponujamo bogat izbor različnih izobraževanj, ki podjetnikom pomagajo na poslovni poti od podjetniških začetkov do kasnejšega poslovanja.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Odpirate svoje podjetje? Kaj morate vedeti, preden pridete z dokumenti na točko Vem?

Več informacij

Neformalna izobraževanja pritegnejo predvsem strokovnjake!

Svoje znanje z izobraževanji širijo tudi brezposleni (22 %) ter dijaki in študenti (21 %). Glede na dosežen poklic pa na Sursu ugotavljajo, da na neformalna izobraževanja največkrat pridejo strokovnjaki (49 %) in tehniki oziroma drugi strokovni sodelavci (39 %). Dodajajo, da na vključenost vpliva tudi dohodek, saj je med udeleženci neformalnih izobraževanj kar 43 odstotkov takih, ki imajo najvišje dohodke.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Brez zaposlitve, a z jasno podjetniško idejo? Razmišljate o odhodu na svoje? Izobraževanje imamo tudi za vas!

Več informacij

Raziskava, ki jo je opravil Surs, je pokazala tudi, da je zanimanje za neformalna izobraževanja največje med starimi od 35 do 44 let, ne glede na to, ali gre za ženske (46 %) ali moške (49 %), druga velika skupina pa so mladi med 25 in 34 letom, kjer se jih za neformalna izobraževanja zanima in udeležuje 40 odstotkov (oba spola). Enako zanimanje pri ženskah vztraja, pri moških med 45 in 54 letom pa je nekoliko manjše.

Skoraj polovica vključenih v neformalna izobraževanja so strokovnjaki na svojem področju! #statistika

Klikni in deli

Si želite prispevati k še boljši statistiki neformalnega izobraževanja? Pri nas jih imamo cel kup, med njimi so mnoga brezplačna!

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja