Go to Top

Najbolj iskani poklici – je tu priložnost za odprtje podjetja?

Najbolj iskani poklici – kateri so? Svet dela se nenehno spreminja in skupaj z njim tudi potrebe po različnih profilih delavcev. A določeni trendi so vidni že dlje časa: v določenih poklicih je povpraševanje veliko, delavcev pa ni. In katera področja so to?

Iskani poklici vedno ponujajo priložnost za razmislek za samozaposlitev. Ste tudi vi med tistimi, ki bi izkoristili razmere na trgu in odprli s. p. ali d.o.o? To lahko storite pri nas na Dati! Za vsa vprašanja v zvezi z odprtjem podjetja smo vam na voljo na telefonski številki ________  ali na ________

Najbolj iskani poklici so obrtniki

Morda je bilo kdaj razširjeno mnenje, da je za dobro plačano zaposlitev potrebna univerzitetna diploma. A realnost kaže, da sploh ni nujno tako.  V tem spreminjajočem se svetu dela delodajalci namreč cenijo praktična, poklicna znanja in spretnosti.

Rezultati raziskave Poklicni barometer 2023 kažejo, da je povpraševanje po delavcih je v skoraj vseh obrtnih poklicih večje od ponudbe. Med njimi so zlasti mizarji, varilci, tesarji, ključavničarji, orodjarji, zidarji, kot tudi pleskarji, parketarji in mesarji.

 

Najbolj iskani poklici na drugih področjih

Obrtništvo ni edino področje, kjer je iskanost delavcev visoka. Podobno je tudi v naslednjih dejavnostih:

  • zdravstvena oskrba (zdravniki različnih specializacij, fizioterapevti, zobozdravniki)
  • poklici za socialno oskrbo (predvsem tisto na domu)
  • gradbeništvo
  • prevozništvo (vozniki avtobusov, tovornjakov, vlačilcev)
  • gostinstvo (kuharji, natakarji, slaščičarji)
  • informacijska tehnologija (programiranje, obdelava podatkov)
  • izobraževanje in varstvo otrok (učitelji, vzgojitelji)

 

Preizkusite se!

Če ste spretni v katerem od iskanih poklicev, je smiselno razmisliti o samozaposlitvi ali odprtju d.o.o. Marsikdo odprtju podjetja že dlje časa razmišlja, pa ne ve, kako začeti. Ali pa ni prepričan, če izpolnjuje pogoje.

Ne skrbite! Pri nas so vam na voljo podjetniški svetovalci, ki so pomagali že številnim pomagali narediti prve korake v svet podjetništva. Skupaj z njimi boste razrešili vsa vprašanja in dileme, ki se vam morebiti porajajo.

Za ponudbo individualnega posveta nas lahko pokličete na ______________.  Ko pa se odločite za registracijo podjetja, pa lahko postopek uredite pri nas na Data točki povsem brezplačno, naši referenti pa vas vodijo skozi celoten postopek.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja