Go to Top

Nadomestilo preživnine po novem do 26. leta!

Nadomestilo preživnine v Sloveniji prejema vse več otrok. Po sedanji zakonodaji lahko otroci nadomestilo preživnine prejemajo le do 18 leta. Po novem naj bi se tudi tovrstna preživnina izplačevala do konca izobraževanja, a največ do 26. leta.

Informativni izračun plače

Se bližate koncu vašega izobraževanja? Ste že razmišljali o tem, da bi po koncu izobraževanja odprli svoje podjetje? V podjetju DATA d. o. o. vam pri tem lahko pomagamo! Ponujamo vam brezplačna izobraževanja in seminarje, kjer vam predstavimo vse pomembne informacije, ki jih morate vedeti na začetku svoje podjetniške poti. Ali veste, da lahko pri nas podjetje tudi registrirate – in to brezplačno? Poleg tega vam ponujamo tudi kvaliteten računovodski servis, s pomočjo katerega boste lahko uspešno poslovali. Našo računovodsko službo spremljajo tudi finančni, davčni in pravni svetovalci, ki bodo znali strokovno odgovoriti na vaša vprašanja! Pišite nam na data@data.si.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Nadomestilo preživnine prejema vse več otrok

Statistični podatki kažejo, da v Sloveniji nadomestilo preživnine prejema vse več otrok. V septembru je tako nadomestilo preživnine v Sloveniji prejelo 3141 otrok, medtem ko je bilo v Sloveniji leta 2000 do nadomestila preživnine upravičenih okoli 1900 otrok.

BRUTO NETO PLAČA

Znesek nadomestila preživnine

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Nadomestilo preživnine od februarja dalje znaša:

  • 77, 74 evra za otroka do 6. leta
  • 86, 50 evra za otroka od 6. do 14. leta
  • 101,05 evra za otroka nad 14. letom starosti

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Nadomestilo preživnine po novem do 26. leta

Otroci, ki prejemajo preživnino od enega od staršev, preživnino prejemajo do konca izobraževanja, a največ do 26. leta. Otroci, ki prejemajo nadomestilo preživnine, po sedanji zakonodaji tega prejemajo le do 18 leta. Novela zakona o javnem jamstvenem in preživninskem skladu bo izenačila položaj otrok. Po novem naj bi se tudi nadomestilo preživnine izplačevalo do konca izobraževanja oz. največ do 26. leta.

Informativni izračun za normirance

Denarja za dodatna izplačila še ni

Kdaj naj bi ta sprememba pričela veljati sicer še ni znano.  V proračunu za letošnje in prihodnje leto namreč ni denarja za dodatna izplačila. Zagotoviti bi namreč morali dodatnih 2,2 milijona evrov.

Pravni nasvet

Nadomestila preživnine sicer ne bo mogoče uveljavljati za nazaj, bodo pa za nadomestilo preživnine lahko ponovno zaprosili tisti, ki so že dopolnili 18 let, a se še šolajo.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja