Go to Top

Na Hrvaškem priprave na uvrstitev na rdeči seznam!

Na Hrvaškem se predčasno zaključuje turistična sezona? Glede na pozive mnogih evropskih držav svojim državljanom, naj se v najkrajšem času vrnejo iz Hrvaške, bi lahko bil odgovor pritrdilen. Jutri pa tudi v Sloveniji pričakujemo izrazito zaostritev pogojev za vstop v Slovenijo. Nova pravila naj bi veljala za vse, ki bodo želeli v Slovenijo vstopiti na mejnih prehodih s Hrvaško.

Informativni izračun plače

V pričakovanju strožjega režima za vstop v Slovenijo so ne le dopustniki, ampak tudi mnogi delodajalci. Se tudi vi kor delodajalec sprašujete, kako pravilno postopati v primeru, da bo vašim zaposlenim ob povratku v Slovenijo odrejena obvezna karantena? Pišite nam na data@data.si in povprašajte naše pravnike o ukrepih, ki so vam na voljo.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Kako bo ukrepala Slovenija?

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Slovenci smo v pričakovanju uvrstitve Hrvaške na rdeči seznam. To naj bi se zgodilo jutri. Če bo Hrvaška uvrščena na rdeči seznam bodo morali vsi, ki v Slovenijo vstopajo iz Hrvaške v obvezno 14-dnevno karanteno.

Pristojni naj bi sicer trenutno tehtali med večimi različnimi scenariji:

  • uvedba obvezne 14-dnevne karantene za vse, ki se vračajo iz Hrvaške,
  • uvedba obvezne 14-dnevne karantene za le za starosto skupino 15-35 let,
  • pogojevanje vstopa v Slovenijo z negativnim testom na COVID-19.

Glede na že vzpostavljen režim na meji naj bi bil najverjetnejši ukrep obvezna 14-dnevna karantena za vse, ne glede na starost in opravljen test.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Za povratek v Slovenijo naj bi bilo časa dovolj

Če bo Vlada Hrvaško jutri uvrstila na rdeči seznam, kar se bo zelo verjetno zgodilo, bodo zaostreni ukrepi predvidoma začeli veljati že v petek ali soboto. Tako bodo imeli dopustniki dovolj časa za vrnitev, še pred začetkom veljavnosti ukrepov. Kaj pa tisti, ki se ne bodo odločili za vrnitev v Slovenijo pred začetkom ukrepov? Kakšne bodo njihove pravne možnosti? V naslednjih dneh bomo pripravili tudi prispevek na to temo.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Okužb na Hrvaškem vsak dan več!

Natančna številka, koliko Slovencev trenutno dopustuje na Hrvaškem, še ni znana. Spadamo pa Slovenci med tiste, ki rešujejo letošnjo turistično sezono na Hrvaškem. Na Hrvaškem te dni dopustuje okoli 830.000 turistov, med njimi je vsaj 660.000 tujcev – večinoma in Nemčije, Avstrije, Slovenije in Češke.

REZERVACIJA TERMINA DATA TOČKI SPOT REGISTRACIJA

Včerajšnji podatki, ki se nanašajo na potrjene okužbe v soboto, so razkrili alarmanto stanje. Na Hrvaškem so namreč v soboto potrdili kar 151 novih okužb. Posledično ne presenečajo odločitve mnogih evropskih držav o uvrstitvi Hrvaške med trenutno najbolj tvegane države. Najostrejše ukrepe je že uvedla Avstrija, ki od danes dalje za vstop zahteva negativni test oz. ga morajo posamezniki po vstopu v državo opraviti najpozneje v 48 urah. Se na Hrvaškem torej že pripravljajo na to, da jih mnoge države uvrščajo na neslavni rdeči seznam?

BRUTO NETO PLAČA

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja