Go to Top

M-obrazci v kratkem le še prek portala e-Vem

Prijave in odjave iz zavarovanj ter sporočanje sprememb podatkov se opravljajo na enotnih obrazcih M, ki so predpisani s Pravilnikom o obrazcih prijav podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti.

Na obrazcih M-4 dajalci podatkov za zavarovance posredujejo podatke o plačah in nadomestilih plače, o zavarovalnih osnovah ter o vplačanih prispevkih in obdobju zavarovanja, potrebnih za izračun pokojninske osnove.

Koledar poročanja april 2015

Obrazec M-4 kmalu le še prek portala e-VemOd 5.5.2013 dalje Zavod omogoča vsem dajalcem podatkov, da podatke za vsa obdobja od vključno leta 1970 dalje posredujejo elektronsko. Elektronsko se podatki posredujejo v predpisani elektronski obliki preko spletne aplikacije M-4, ki je dostopna preko spletne strani na tej povezavi.

Od 1.1.2016 bodo morali vsi zavezanci za prijavo podatkov, ki so poslovni subjekti, in sicer v skladu z določbami Zakona o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja prijave, odjave in spremembe v obveznih socialnih zavarovanjih urejati prek portala e-VEM, ki omogoča tudi vložitev Prijave poškodbe pri delu in poklicno bolezen (obrazec M12).

Podjetniki, v  kolikor svoje računovodstvo vodite sami, morate mesečno pošiljati podatke o plačah in nadomestilih plače, o zavarovalnih osnovah ter o vplačanih prispevkih za svoje zaposlene. V kolikor bi želeli, da za vaše mesečne obveznosti skrbi kvaliteten računovodski servis, preverite ponudbo računovodskih storitev DATA.

Uporabne obrazce najdete na tej povezavi.

Pošljite povpraševanje

Vabljeni tudi na naš seminar Abeceda poslovanja, kjer boste dobili vse potrebne informacije o obveznostih, ki jih ima podjetnik.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja