Go to Top

Letalski prevoz potnikov je odprt že skoraj 1 teden – kakšna je realnost?

Letalski prevoz je od torka, 12. maja, deležen sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije. Letalski prevoz potnikov je dovoljen tako iz držav EU kot iz tretjih držav na mednarodna letališča v Sloveniji. Najverjetneje bodo zaradi odpovedi letov načrtovanih za maj, prvi pristanki na teh letaliških stezah šele junija!

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Podjetniki, imate več vprašanj kot odgovorov glede poslovanja v času epidemije in po njej? Lahko se prijavite na katerega izmed naših brezplačnih webinarjev, kjer bodo naši podjetniški svetovalci odgovarjali na vaša vprašanja glede registracije podjetja (s.p. in d.o.o.) ter vam dali nasvet kako svoj hobi spremenite v posel. Delodajalci pa se lahko na webinarju seznanite tudi z vsemi pravnimi možnostmi, ki jih imate v času koronavirusa.

Informativni izračun plače

Povprašajte na prodajnem mestu oz. pri letalskem prevozniku, kaj to pomeni za Vas!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Glede podrobnosti in novih pravil potovanja z letalskim prevoznikom se naj potniki za podrobnejše informacije obrnejo na letalskega prevoznika ali prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice. Potrebno se je pozanimati tudi kakšna so pravila glede karantene na destinaciji.

Letalski prevoz potnikov na lokalna letališča je še vedno prepovedan. Tudi letalski prevoz iz tujine na lokalna letališča. Razlog za to Vlada vidi v rizičnosti za varovanje javnega zdravja ljudi in varovanje premoženja. Vlada smatra da na lokalnih letališčih niso vzpostavljeni zdravstveni pogoji oziroma zahteve, kot jih določa pristojni organ za javno zdravje.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Letalski prevoz zagnan, a spremljevalcem potnikov ni dovoljen vstop v potniški terminal!

Ukrepi, ki se dotikajo potnikov je vsekakor držanje razdalje vsaj 1,5 metra, ko vstopijo v prostore letališča. Razdalje so označene s talnimi trakovi tudi tam, kjer je potrebno čakati v vrsti. Tudi sedeži v čakalnicah so označeni. Od potnikov se pričakuje nošnja maske ali primerljive zaščite ust in nosu. Najverjetneje se bo za letalski prevoz bilo potrebno podvrsti dodatnim ukrepom, kot je merjenje temperature.

Spremljevalcem in drugačnim obiskovalcem, dostop v potniški terminal ne bo dovoljen. V potniški terminal lahko tako vstopajo izključno potniki in uslužbenci.

Napovedani ukrepi bodo zmogljivost terminala predvidoma zmanjšali na polovico. Enako zmanjšanje je predvideno za transport z avtobusi na letališču. To je priporočljivo upoštevati pri času, ki je potreben za prihod na letališče.

Krizni dodatek za delavce, ki delajo je obvezen!

Tovorni letalski prevoz ni bil nikoli zares prepovedan!

Letalski prevoz tovora, tako kot druge metode transporta, tudi v času ukrepov za zajezitev pandemije ni bil nikoli prepovedan. Izjema je bila začasna zapora za tovorni promet, čigar ciljna destinacija ni bila Slovenija.

ZNESEK REGRESA 2020

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja