Go to Top

Kozmetični salon – pogoji za opravljanje dejavnosti

Kozmetični salon je prostor namenjen negi in lepoti, kjer se posameznik lahko sprosti in obnovi svoj izgled. V tem članku bomo govorili o tem, kako ustanoviti kozmetični salon v Sloveniji. Z naraščajočo priljubljenostjo kozmetičnih salonov, ki služijo kot oaze nege za oba spola in z uvajanjem sodobnih tretmajev ter priznanih praks iz tujine, se odpira obetavna podjetniška priložnost. Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si in si rezervirajte termin, na katerem bomo skupaj ustanovili vaš kozmetični salon.

Informativni izračun plače

Si želite odpreti svoj kozmetični salon? DATA d.o.o. je pravi naslov za vas!

Pri podjetju DATA d.o.o. poskrbimo za vse, kar potrebujete za nastanek in rast svojega podjetja. Nudimo vam računovodske storitve ter pravno in davčno svetovanje. Ne pustite, da vas birokracija odvrne od vaših sanj. Rezervirajte si termin posveta na spletnem obrazcu.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kozmetični salon: pot do sanjske kariere in osebne izpolnitve?

V Sloveniji je kozmetični salon postal več kot le modna muha. Z vedno novimi pristopi in tehnikami, ki se pojavljajo v svetu kozmetike, se povečuje potreba po strokovnjakih, ki bodo znali uresničiti želje svojih strank. To je priložnost za vse mlade, ambiciozne podjetnice, ki želijo združiti svojo strast s poslom in svoj kozmetični salon postaviti na zemljevid najbolj iskanih in priljubljenih mest za nego in sprostitev. Če ste ena izmed njih in razmišljate o tem, kako udejanjiti svoje sanje, ne zamudite seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Vse o normiranem s.p.

Ustanovite podjetje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kako odpreti kozmetični salon

Kozmetični salon lahko na DATI odprete v obliki s.p., popoldanskega s.p. ali pa d.o.o. To po enostavnem in hitrem postopku za vas uredimo referenti na DATA točki, saj pripravimo vse obrazce, ki so potrebni za registracijo:

  • prijava v sodni register,
  • oddaja davčnih podatkov za Furs ter
  • M obrazec za zavarovanje.

Ko opravite registracijo in dobite sklep o vpisu v poslovni register, je nujen obisk Obrtno podjetniške zbornice (OZS), saj se pravica do opravljanja kozmetične dejavnosti pridobi le s pridobitvijo obrtnega dovoljenja in vpisa v obrtni register.

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Katero dejavnost je potrebno registrirati za kozmetični salon

Kozmetična dejavnost obsega širok nabor področij, zato je potrebno registrirati ustrezno šifro dejavnosti (SKD 96.022) – Kozmetična in pedikerska dejavnost. Sem običajno spadajo depilacija, manikiranje in ličenje, nega obraza in telesa ter pedikura. Obstaja še vrsto drugih kozmetičnih dejavnosti, ki jih uvrščamo pod to to šifro:

  • Geliranje, poslikava, podaljševanje nohtov.
  • Storitve vstavljanja in podaljševanja trepalnic.
  • Odstranjevanja dlak s telesa.
  • Storitve nege obraza z oksigenesisom.
  • Lakiranje in geliranje nohtov na nogah.
  • Piling kože.
  • Storitev permanentnega ličenja.
  • Storitve z IPL+RF laser napravami.
  • Storitve injekcijskih aplikacij serumov v kožo (npr. s hialuronsko kislino) za pomlajevanje obraza.
  • Odstranjevanje dlak z laserjem.
  • Storitve vizažista, stilista.
  • Vse vrste depilacij.

Postanite stranka našega računovodskega servisa

Ali je mogoče pridobiti obrtno dovoljenje za kozmetični salon brez izobrazbe?

Za izvajanje kozmetičnih storitev je potrebna ustrezna izobrazba, opravljanje posameznih dejavnosti se med seboj razlikuje le v izpolnjevanju izobrazbenih pogojev in pridobitvi obrtnega dovoljenja. Za opravljanje vseh dejavnosti je treba pridobiti obrtno dovoljenje, razen za manikiranje in ličenje, kjer se pravica do opravljanja pridobi z vpisom v obrtni register po uradni dolžnosti.

Ustanovite podjetje hitro in brezplačno!

Je možno delo na terenu ali so nujni poslovni prostori?

Kozmetična dejavnost se lahko opravlja le v ustreznem poslovnem prostoru, ki je opremljen s potrebno opremo in pripomočki. Dejavnost se mora izvajati v skladu z dobro higiensko prakso.

Pogoje za prostor in opremo ureja Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje higienske nege in drugih podobnih dejavnosti. V pravilniku je med drugim tudi določeno:

  • delovni in pomožni prostor morata biti razporejena tako, da omogočata učinkovito čiščenje in razkuževanje,
  • omogočeno mora biti tudi primerno naravno ali umetno prezračevanje in primerna osvetlitev,
  • površine, na katerih se pripravljajo barve ali drugi proizvodi za nego, morajo biti odporne proti kemikalijam …

Delo na terenu oziroma zunaj salona je dovoljeno le izjemoma na domovih strank, ki zaradi telesne prizadetosti ali duševne motnje ali drugih razlogov ne morejo priti v prostore. Kozmetične dejavnosti na terenu ni mogoče registrirati.

 

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Kje sploh najti poslovno idejo in kako jo pretvoriti v poslovno priložnost, ki bo prinesla dobiček? Kako preveriti idejo? Kako začeti? Kaj potrebujete za uspešen začetek? Kakšne so možnosti za najcenejši vstop na trg? O vsem tem in še veliko več na BREZPLAČNEM seminarju. Prijavite se danes!

Več informacij

 

Sanje o lastnem kozmetičnem salonu so dosegljive!

Vstop v svet kozmetike in uresničevanje sanj o lastnem kozmetičnem salonu se morda zdi zastrašujoče, vendar s pravilno usmeritvijo, znanjem in podporo postane ta cilj povsem dosegljiv. Slovenski trg nenehno raste in ponuja številne priložnosti za tiste, ki želijo postaviti svoj pečat v tej industriji.

Ne pozabite, kozmetični salon ni le prostor za nego in lepoto; je tudi prostor, kjer lahko kot podjetnica delite svojo strast, ustvarjate trajne vezi s strankami in prinašate pozitivne spremembe v njihova življenja. Vsaka pot se začne s prvim korakom. S pravilnim pristopom, informacijami in zavezanostjo k odličnosti lahko vaš kozmetični salon postane referenca kakovosti in inovativnosti na slovenskem trgu.

In če potrebujete pomoč ali nasvet na tej poti, se vedno lahko obrnete na strokovnjake, ki so tu, da vam pomagajo. Vendar pa je najpomembnejše sporočilo, ki ga želimo deliti z vami, naslednje:

Vaše sanje so vredne in z malo truda, znanja in strasti jih lahko uresničite. V svetu kozmetike vas čaka svetla prihodnost!

REZERVIRAJTE TERMIN ZA REGISTRACIJO PODJETJA!

Če se sprašujete o tem, katero obliko podjetja izbrati (s.p., popoldanski s.p. ali d.o.o.) ali imate kakršnokoli drugo vprašanje glede odpiranja kozmetičnega salona, se brez oklevanja obrnite na naše izkušene svetovalce, ki vam bodo pomagali na podlagi dolgoletnih izkušenj. Rezervirajte si termin posveta na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Sledite nam tudi na Facebooku ali LinkedInu in ostanite na tekočem z najnovejšimi informacijami za podjetnike.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja