Go to Top

Komplet prve pomoči v podjetju je obvezen! Ga imate?

Komplet prve pomoči – zagotoviti jo mora delodajalec!

Komplet prve pomoči – na vsakem delovnem mestu se lahko zgodi nezgoda. Po podatkih inšpektorata RS za delo je bilo lansko leto prijavljenih 13.938 nezgod pri delu. Zato je še kako pomembno, da imate na delovnem mestu komplet prve pomoči! V primeru morebitnih vprašanj glede delovnega prava imamo v našem podjetju tudi pravne svetovalce, ki vam lahko pomagajo! Za plačljivo ponudbo lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si ter se dogovorite za termin!

Informativni izračun plače

Komplet prve pomoči – delodajalec mora sprejeti ukrepi glede prve pomoči!

V Zakonu o varnosti in zdravju pri delu je med drugim zapisano, da mora delodajalec sprejeti ukrepe za zagotovitev prve pomoči delavcem ter drugim navzočim osebam. Če tega ne stori, ga lahko doleti globa! Z globo med 2.000 in 40.000 evri se kaznuje delodajalca, ki ne sprejme ukrepov za zagotovitev prve pomoči delavcem in drugim navzočim osebam. Pri nas organiziramo tudi izobraževanje Varstvo in zdravje pri delu, ki je zakonsko obvezno. Če ga morate tudi vi opraviti, se lahko prijavite tukaj! Preverite pa tudi ostala izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Ustanovitev podjetja

podjetniško svetovanje

Mogoče razmišljate o odprtju popoldanskega s.p.?

Komplet prve pomoči – določa ga pravilnik

Vse glede ureditve prve pomoči na delovnem mestu je določeno v Pravilniku o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu. Delodajalec mora za zagotovitev prve pomoči sprejeti posebne ukrepe. Določiti je treba število delavcev, ki so usposobljeni za izvajanje prve pomoči. Prav tako je potrebno zagotoviti potreben material in opremo za komplet prve pomoči. Vsak delavec mora biti seznanjen s tem, kateri delavci so usposobljeni za izvajanje ukrepov prve pomoči ter kje se nahaja omarica oz. komplet prve pomoči.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Komplet prve pomoči – kaj je še določeno v pravilniku?

Pravilnik med drugim določa še, da mora delodajalec zagotoviti, da je na vsakih 50 zaposlenih oz. na vsako delovno enoto na razpolago vsaj ena omarica oz. komplet prve pomoči. Če iz ocene tveganja izhaja večja nevarnost za nastanek nezgod pri delu, mora delodajalec na vsakih 20 zaposlenih (ali na delovno enot) zagotoviti vsaj eno omarico oz. komplet za prvo pomoč. Prav tako mora biti v omarici vedno določen sanitetni material, ki pa mora biti uporaben – prav tako mu ne sme poteči rok trajanja! Kaj vse točno je potrebno biti v omarici in kakšne so še ostale zahteve pa lahko preberete v pravilniku.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja