Go to Top

Klimatske naprave bodo postale prodajni hit prihodnosti!

Klimatske naprave bodo postale prodajni hit prihodnosti! - Data d.o.o.

Klimatske naprave – prodaja se bo v naslednjih 30 letih potrojila, vročina ponekod tudi!

Klimatske naprave postajajo vedno bolj cvetoč posel tudi drugod po svetu. Napovedi o potrojitvi prodaje v naslednjih treh desetletjih vsekakor dajejo realističen vtis. Dejavniki, ki botrujejo v prid tem napovedim – ponavljajoči vročinski vali in seveda globalno segrevanje. Pri tem ne pozabite tudi na rastoče stroške plina in drugih energentov, kar draži bolj tradicionalne metode ogrevanja, ter nenazadnje vroč trg nepremičnin. Klimatske naprave postajajo res vsestranski posel!

Želite registrirati s.p.?

Klimatske naprave in vremenske  spremembe - v ZDA študije že napovedujejo vročinski Armagedon!

V ZDA je problematika tudi glede na podatke izredno akutna. Zadnje raziskave govorijo o tem, da bi vsaj četrtina zveznih držav do leta 2050 sodila v t.i. »pas ekstremne vročine«. V tem pasu naj bi vsako leto zabeležili vsaj en dan, kjer bi termometer beležil več kot 50 stopinj Celzija. V takih razmerah v ZDA že danes živi več kot 8 milijonov ljudi. Upoštevajoč to je letna stopnja rasti prodaje za ZDA predvidena 5,6 % v letih od 2022 do 2030 za klimatske naprave.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi - Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Ni potrebno čakati 30 let za povečanje prodaja, na Kitajskem znatna rast že v tem desetletju

Za podjetja, ki delujejo kot izvozniki je razumno preveriti tudi zanimanje za klimatske naprave drugod po svetu. Tako bodo klimatske naprave v drugi največji ekonomiji, na Kitajskem, vedno bolj prodajane prav zaradi vedno bolj številčnega srednjega družbeno-ekonomskega razreda. Klimatske naprave naj bi bile za 6,7 % bolj prodajan izdelek do leta 2026 na letni ravni. V kolikor govorimo o segmentu klimatskih naprav za uporabo v domovanjih, je v 2020 kitajski trg predstavljal celo 45,3 % globalne prodaje. Klimatske naprave se bolje prodajajo tudi na drugih trgih. Za Kanado se do leta 2026 pričakuje 3,4 % rast. Tudi na Japonskem po virih pričakujejo povečano povpraševanje, pri 2,9 %.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Klimatske naprave predstavljajo izredno raznovrsten sektor

Klimatske naprave dejansko predstavljajo tudi zelo širok in raznovrsten sektor. Prodaja ne vključuje le klimatske naprave namenjene domovanjem, temveč tudi industrijske in avtomobilske klimatske naprave. V zadnjem času pa raste zanimanje tudi za prezračevalne klimatske naprave namenjene filtriranju zraka za zmanjševanje okužb z korono. Za slednje je tudi zanimanje pri nas, saj naj bi bile to temelj nove politike zamejevanja okužb v šolah in drugih javnih institucijah. Na klimatske naprave je potrebno gledati tudi iz drugega vidika – globalno gledano se zaradi praktičnosti te vedno bolj uporabljajo tudi za namene ogrevanja.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja