Go to Top

Kateri dejavniki vplivajo na uspešno delovanje spletne trgovine?

Želite povečati prodajo na spletu? Število spletnih uporabnikov, ki nakupuje prek spleta, se pri nas iz leta v leto povečuje, kar je spodbudna novica. Toda ker je internet ‘hiter’ medij, se hitro spreminjajo tendence s področja spletnega oglaševanja in s tem tudi s področja spletne prodaje.

Poleg tega, da je vaša spletna trgovina ciljno usmerjena in interaktivna, da so vaši izdelki podrobno opisani in lepo predstavljeni ter da je varna za kartično poslovanje, obstaja še nekaj dejavnikov, ki so pomembni za njeno uspešno delovanje.

Kateri dejavniki vplivajo na uspešno delovanje spletne trgovine?

1. Kateri dejavniki vplivajo na uspešno delovanje spletne trgovine?Poudarite koristi

Poudarjanje koristi, ki jih bo kupec imel z nakupom v vaši spletni trgovini (garancija, brezplačna dostava, rok uporabe, servis ipd.), bo imelo velik vpliv na odločitev o nakupu in če gre za sestavni del ponudbe izdelka, naj bodo vidno poudarjene.

2. Promocija in izboljšave

Popolno oblikovana spletna stran žal ni dovolj za uspeh, ampak je potrebna aktivna promocija. Bodite prisotni tam, kjer se običajno giblje vaša ciljna skupina strank. Pomembno je tudi spremljanje rezultatov in v skladu s tem delati na izboljšavah. Če menite, da lahko naredite več na področju izboljšanja predstavitve, pojdite v akcijo, dokler rezultati ne bodo v skladu z vašimi pričakovanji.

Želite izboljšati svojo spletno stran?

3. Akcijske cene

Spletna prodaja je v Sloveniji sicer vsako leto bolj pogosta in prisotna, vendar še zdaleč ni postala nekaj vsakodnevnega. To lahko izboljšate tako, da nekaterim izdelkom določite nižjo ceno od tiste v maloprodaji.

4. Potrpežljivost

Strokovnjaki menijo, da je optimalen čas za doseganje vidnih rezultatov približno šest mesecev po postavitvi spletne trgovine – pomembna je postopna rast glede števila obiska na spletno stran oz. trgovino in njena kontinuiteta. Zato redno spremljajte obiskanost in bodite potrpežljivi.

V kolikor razmišljate o tem, da bi začeli s spletno prodajo svojih izdelkov, vam lahko naši strokovnjaki pomagajo z izdelavo spletne strani s spletno trgovino. Lahko pa obiščete naš tečaj Spletna stran TO GO in si spletno stran izdelate čisto po svojih željah in potrebah.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na tečaj


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja