Go to Top

Spletna prodaja ni zgolj prodaja preko e-trgovine

Prodaja preko spleta ne zavzema le spletne trgovine. Seveda v morju spletnih rešitev obstaja veliko več.

Spletna prodaja ni le prodaja preko spletne trgovine

Če vaša ponudba zajema produkte ali storitve, katere je mogoče tržiti preko spleta, se ne obotavljajte in se dajte na trg.

Priključite se lahko kateri od spletnih prodajaln, ki so zasnovane kot skupnosti. Stroški so običajno precej nizki. Taki primeri so Etsy, eBay, Amazon Marketplace.

Seveda možnost prodaje nudijo tudi socialna omrežja (Facebook, Pinterest, Twitter), kjer gre bolj za podajanje predlogov. Facebook pa omogoča tudi uporabo zavihka »trgovina«.

Še eden od načinov spletne prodaje so skupinski nakupi. V kolikor se zbere zadosti kupcev, se jim produkt ali storitev ponudi po znižani ceni. Prodajalec dobi zagotovljeno veliko naročilo, kupci pa ob nakupu privarčujejo. Pri nas je že veliko takšnih ponudnikov (Megabon, Kuponko, ..).

Platforme za financiranje preko skupnosti predstavljajo nekakšno obliko prednaročil (Kickstarter, Threadless, …). Tak način je zelo dober ob začetku poslovanja, saj vam lahko financira sam zagon.

Seveda se na spletu vsak dan pojavi nova možnost za prodajo. Bodite pozorni in spremljajte dogajanje, saj se lahko zgodi, da v pravem trenutku najdete pravi način za prodajo.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Komentarjev (2)

  • tine strajnar 30. Marca 2016 - 9:41 Odgovori

    Ali za redno prodajo preko Amazona. Potrebujes sp ali lahko prodajas kot posameznik. Kako je potem z dobickom davki?
    Lp

    • Manca Borko Grimšič 30. Marca 2016 - 16:20 Odgovori

      Pozdravljeni! Če boste prodajali na Amazonu, gre pri tem za opravljanje dejavnosti, zato morate odpreti podjetje ali samostojno dejavnost. Več o različnih možnostih opravljanja dejavnosti lahko izveste na našem brezplačnem skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja, podjetje ali status samostojnega podjetnika pa lahko prav tako brezplačno registrirate na naši VEM točki – za termin pokličite na 01 600 1530 ali pošljite elektronsko sporočilo na data@data.si. Lep pozdrav, Manca, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja