Go to Top

Kapital za odprtje podjetja – za d.o.o. da, za s.p. ne!

Kapital za odprtje podjetja potrebujete pri odprtju d.o.o. Če pa želite postati samostojni podjetnik, ga ne potrebujete. Če bi radi odprli s.p. ali ustanovili d.o.o., pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Dogovorili se boste za termin registracije podjetja!

Brezplačno registrirajte podjetje

Kapital za odprtje podjetja in registracija d.o.o.

Če želi družbenik registrirati svoj d.o.o. na DATA točki, mora za ustanovitveni kapital družbe pripraviti kapital v evrih v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov. Znesek kapitala ne nosi na postopek registracije. Po pripravi dokumentov za registracijo d.o.o. (akt o ustanovitvi, sklepi, izjave…) na DATA točki ga nakaže na začasni račun družbe, ki ga odpre na izbrani banki. Sam postopek registracije d.o.o. na DATA točki je brezplačen!

Izračunajte si plačo

Kapital za odprtje podjetja in ustanovitev d.o.o. brez kapitala v evrih

Bodoči družbenik d.o.o. lahko za kapital za odprtje podjetja nameni osnovna sredstva (stroje, zemljišče, nepremičnine, intelektualno lastnino…), namesto kapitala v evrih. V takem primeru, ko so osnovna sredstva kapital za odprtje podjetja, mora družbenik postopek registracije d.o.o. opraviti pri notarju in ne na DATA točki. Še pred obiskom notarja mu mora sodni cenilec oceniti vrednost osnovnih sredstev. Z zapisnikom sodnega cenilca postopek registracije d.o.o. opravi pri notarju. Pomembno je vedeti, da je postopek registracije pri notarju plačljiv.

Odprite d.o.o. na DATI!

Pomagamo vam odpreti s.p.

Kapital za odprtje podjetja – samostojni podjetnik za registracijo s.p. kapitala ne potrebuje

Čeprav kapital za odprtje podjetja v primeru registracije s.p. ni potreben, pa je vedno dobro, da podjetniki namenijo nekaj lastnih sredstev za začetek poslovanja svojega podjetja. Kaj mislimo s tem? Lahko se zgodi, da podjetnik opravi storitev za stranko. Za opravljeno delo stranki izstavi račun, stranka pa zavlačuje s plačilom računa. S.p. mora vsak mesec plačati prispevke za socialno zavarovanje. Tudi če nima nič sredstev na TRR računu. V takem primeru si bo moral prispevke plačati iz lastnega žepa. Zato je potrebno, da si za take primere in situacije, samostojni podjetnik pripravi nekaj lastnih sredstev, dokler se poslovanje njegovega podjetja ne uteče. Za podrobne informacije, nasvete in predloge, se lahko bodoči podjetniki vedno obrnete na svetovalce podjetja DATA. V našem podjetju imamo davčne, računovodske, pravne in podjetniške svetovalce! Za več informacij smo vam na voljo na 01/600-1530 in data@data.si.

Sledite nam na Facebooku!

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja