Go to Top

Kako lahko samostojni podjetnik sodeluje z drugim s. p.?

Ste samostojni podjetnik in ste se kdaj vprašali, na kakšen način lahko sodelujete z drugim s. p.?

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Samozaposlitev prinaša svobodo, izzive, večje dohodke, a tudi večjo negotovost, neurejen delovnik in marsikatero drugo tegobo, s katero se zaposleni ne spopadajo.

Več informacij

Če ste samostojni podjetnik in bi vam pri delu prav prišla pomoč, lahko razmislite o zaposlitvi delavca. Splošne pogoje o tem, na kaj mora biti pozoren delodajalec ob zaposlitvi novega delavca, smo zapisali v Zaposlitev novega delavca: za kaj vse mora ob tem poskrbeti delodajalec?

Prijava na brezplačno izobraževanje

drugim s. p.Spraševali ste nas tudi že o tem, če lahko dve osebi odpreta s. p. Nosilec dejavnosti je vedno ena oseba. Dve osebi “skupaj” pa lahko odpreta vse druge oblike gospodarskih družb, vendar ne “samostojnega podjetja” v smislu s. p.

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pogodba o poslovnem sodelovanju

Dve osebi, obe fizični osebi z dejavnostjo (s. p.), pa lahko tudi medsebojno sodelujeta in poslujeta. Ne gre za to, da kakšna izmed oseb zaposli drugo; vse prispevke in obveznosti nosi vsak s. p. zase. Gre za poslovno sodelovanje, pred čemer bosta morali obe osebi podpisati pogodbo o poslovnem sodelovanju in si med sabo izdajati račune za opravljene storitve. S to pogodbo pa se določijo tudi vse pravice in obveznosti pogodbenih strank. Določi se predmet pogodbe, kdo nosi odgovornost za morebitne napake, za škodo, morebitne omejitve odgovornosti, dogovorijo se tudi vse cene, stroški in plačilni pogoji in podobno.

Primer pogodbe o poslovnem sodelovanju

Morda vas zanima tudi:

Samozaposlite se lahko kadarkoli, postopek pa vam ne bo vzel več kot 30 minut. Ste pripravljeni, da na DATINI točki VEM hitro, enostavno in zastonj registrirate podjetje ali samostojno dejavnost? Preverite tudi, kakšni so naši podjetniški seminarji!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja