Go to Top

Kaj je EORI številka? Se ukvarjate z dejavnostjo, ki jo ureja carinska zakonodaja?

Kaj je EORI številka? Se ukvarjate z dejavnostjo, ki jo ureja carinska zakonodaja? Subjekt, ki opravlja dejavnost, ki je podvržena carinski zakonodaji mora pridobiti za opravljanje svoje dejavnosti EORI številko. EORI številka je okrajšava za »registracijski in identifikacijsko številko gospodarskega subjekta« oz. angleško »Economic Operators Registration and Identification System«. Potrebujete pomoč pri pridobitvi EORI številke? Obrnite se na naše strokovnjake, ki vas lahko vodijo čez celotni postopek. Pokličite nas na 01/600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

EORI številka – kaj pridobite?

EORI sistem je sistem, ki omogoča registracijo in identifikacijo oseb, ki so vključene v poslovanje na carinskem področju. EORI številka tako osebam omogoča, da so z eno identifikacijsko številko prepoznavne v celotni Evropski uniji. Tako oseba uporablja zgolj eno EORI številko za vse carinske operacije na območju Evropske unije.

EORI sistem je povezan s celovitim sistemom EOS – Economic Operators System – kar omogoča boljo in lažjo prepoznavnost subjektov na območju carinjenja.

Izračun plače

Potrebujete pravni nasvet?
Normiranec sp – kaj morate vedeti?

EORI številka – kdaj jo pridobiti?

EORI številko mora vsaka oseba pridobiti preden se začne poklicno ukvarjati z dejavnostmi, ki jih ureja carinska zakonodaja. EORI številko morajo osebe dobiti preden prvič carinijo v drugi državi članici Evropske unije.

Interni akti podjetja

Kakšna je EORI številka?

EORI številko dodeli pristojni organ, pri čemer je EORI številka za gospodarske subjekte identična veljavni davčni številki s predpono SI, za fizične osebe pa je enaka veljavni davčni številki z dodatno predpono SI in na koncu dodatno črko O.

Pogodba o zaposlitvi

EORI številka – jo lahko pridobi subjekt iz tretjih držav?

EORI številko lahko pridobijo tudi gospodarski subjekti iz tretjih držav, torej nečlanic Evropske unije. V tem primeru morajo takšni subjekti oddati vlogo pristojnemu organu v Sloveniji ali pa v katerikoli drugi državi članici Evropske unije. V Sloveniji je za pridobitev EORI številke za gospodarske subjekte iz tretjih držav pristojen FURS v Kranju.

Potrebujete pomoč pri pridobitvi EORI številke ali pomoč pri vzpostavitvi poslovanja? Obrnite se na naše strokovnjake, ki vas lahko vodijo čez celotni postopek. Pokličite nas na 01/600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja