Go to Top

Kaj dela računovodja?

Kaj dela računovodja? Računovodja skrbi, da poslovno-finančni posli v podjetju potekajo v skladu z veljavnimi pravilniki in standardi ter zakonskimi predpisi. Sestavlja bilance, računovodska poročila, zaključne račune ter poslovna in finančna poročila.

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Normiranci, kako pa kaj vodenje poslovnih knjig? DATA vam lahko nudi celovito pomoč!

Več informacij

Za nemoteno poslovanje je v veliki meri odgovoren tudi računovodja, ki s kvalitetnim in doslednim delom pripomore k boljšim delovnim rezultatom. Trg je velik, ponudb je veliko. Kako izbrati računovodski servis? Mi vemo, kako. Odločitev je lahko enostavna. Na DATI lahko brezplačno registrirate svoje podjetje, saj mi VEMo, kaj je za vas najboljše. Na točki VEM lahko med drugim opravite tudi spremembo imena firmeprijavite sebe in svoje zaposlene v zavarovanje ali pridobite obrtno dovoljenje. Od drugih dejavnosti nudimo tudi pravno, finančno, davčno svetovanje, poskrbimo za vaš marketing in spletni nastop in vam izdelamo privlačno spletno stran. Za vas smo vedno na voljo na 01 600 1530 ali na data@data.si!

računovodjaPomembno je, da izberete računovodski servis, ki vam nudi kvalitetne računovodske storitve v Sloveniji in nudi celovito poslovno podporo mikro in majhnim podjetjem. Ste samostojni podjetnik? Potem za vas pride v poštev paket enostavno knjigovodstvo!

Storitve knjigovodstva in računovodstva pri DATI podpira več kot 40 izkušenih strokovnjakov in si prizadevamo uresničiti podjetnikove cilje, svetovati na področju financ, davkov, načrtovati investicije, optimizirati davek od dohodkov pravnih oseb, davek na dodano vrednost, dohodnino in podobno.

Računovodstvo? DATA najbolje ve, kako to gre.

Klikni in deli

Kaj dela računovodja?

Računovodja bo zbiral in knjižil vaše fakture in ob koncu poslovnega leta izdelal letno bilanco. Izberite si tako osebo, ki bo pripravljena samoiniciativno pristopiti k vašemu poslu in ne bo skopa z izkušnjami. Naj bo pripravljena na poteze, ki bodo dobro vplivale na posel. Vzdrževati mora visoke standarde strokovne sposobnosti, naj bo prizadevna in poštena.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Delavec v računovodstvu ne opravlja vseh, ampak le določena računovodska opravila. Pri tem velja, da je njihov obseg, predvsem zaradi različne organiziranosti, po podjetjih različen. Računovodja sprejema in izstavlja knjigovodske listine. Vsako pregleda in vpiše v ustrezno poslovno knjigo. Vanjo zapisuje npr. zaporedno številko, datum in opis vsebine listine, konto, znesek v breme ali v dobro.

Na Zavodu RS za zaposlovanje med opisom poklica računovodje pišejo še, da ta skrbi, da so vpisi pravočasni, časovno zaporedni, popolni in pravilni. Tako spremlja nabavo nepremičnin, opreme in drugih osnovnih sredstev; vplačila in izplačila na transakcijski račun in iz njega. Računovodsko spremlja nabavo in prodajo blaga in storitev, najem posojil in nakazila depozitov, nakupe vrednostnih papirjev in druge poslovne dogodke. Dela tudi s plačilno listo, kjer izračunava osebne dohodke zaposlenim.

izobraževanje

Knjigovodstvo si lahko vodite tudi sami. Na vsa vprašanja bomo odgovorili s pomočjo praktičnih, vsakodnevnih in konkretnih primerov.

Več informacij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja