Go to Top

Javna dela: brezposelni bodo pomagali pri obnovi gozdov

Brezposelni – natančno sto brezposlenih –, se bo lahko zaposlilo preko javnih del. Namen javnega povabila brezposelnih je pomoč pri sanaciji in obnovi gozdov po žledolomu, ki je Slovenijo prizadel v letu 2014. Ponudbe lahko oddajo neprofitni delodajalci od 23. junija 2016.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Več informacij

Brezposelni, ki se želijo vključiti v javna dela, se glede konkretnih možnosti vključitve pogovorijo z osebnim svetovalcem pri uradu za delo. Eden od pogojev za vključitev kandidatov v je uspešno opravljen zdravniški pregled. Po vključitvi v javna dela bodo udeležencem zagotovljeni cepljenje proti klopom, usposabljanje za varno opravljanje dela in zaščitna oprema. Napotitev brezposelnih v izbrane programe javnih del pa bo potekala po območnih službah v tistih predelih Slovenije, kjer se še vedno soočajo s posledicami žledoloma.

Kako pa vi najpogosteje zaposlujete?

Na voljo je okvirno 1,572 milijona evrov iz slovenskega proračuna za predvidenih 100 vključitev brezposelnih v programe, ki jih bodo izvajali neprofitni delodajalci. Programi bodo izbrani za dve leti, tako da bodo brezposelni letos lahko vključeni  najdlje do 30. novembra, prihodnje leto pa od 1. marca do konca novembra.

 

Javno povabilo je odprto do 1. avgusta 2016 oziroma do njegovega zaprtja zaradi porabe razpoložljivih sredstev. Za financiranje tega programa javnih del je v letošnjem letu predvidenih okvirno 600 tisoč evrov, prihodnje leto pa okvirno 972 tisoč.

Prek javnih del iščejo brezposelne za sanacijo in obnovo gozdov po žledolomu!

Klikni in deli

Lahko se vključejo vsi brezposelni, ne glede na čas

V javna dela za pomoč pri sanaciji in obnovi gozdov po žledolomu se lahko vključijo brezposelni, ne glede na trajanje njihove brezposelnosti, če so pripravljeni in sposobni opravljati takšno delo.

brezposleni

V okviru sanacije poškodovanih gozdov bodo tako pomagali zlasti pri izbiri drevja za sanitarni posek, varstvenih delih, meritvah prizadetih gozdnih sestojev ter pri organizaciji in usklajevanju dela. V sklopu obnove poškodovanih gozdov pa bodo lahko sodelovali predvsem pri pripravi tal za sajenje, sajenju sadik in njihovi zaščiti, pišejo v javnem povabilu na spletnih strani Zavoda RS za zaposlovanje.

Več informacij tako za izvajalce programov kot tudi za iskalce zaposlitve najdete tukaj.

Kako pa vi najpogosteje zaposlujete?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja