Go to Top

Iščete dijaka ali študenta za počitniško delo? Izberite projekt Na poti do dela!

Člani Obrtne-zbornice Slovenije (OZS) lahko v svojem podjetju za poletno počitniško delo zaposlite mladega – gre za projekt Na poti do dela, ki mladim, še posebej tistim, ki so zaradi finančne stiske v odraščanju doživeli izključevanja iz družbe, pomaga ob soočanju s samostojnim življenjem in vstopom na trg. Vsi člani OZS tako lahko pomagate mladim iz ranljivih skupin, dijakom in študentom, na način, da jih najamete za počitniško prakso. Sodelovanje v projektu je prostovoljno, z njim pa bi mladim zagotovili normalne delovne pogoje ter zaslužek za opravljeno delo.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Različne oblike dela so tudi različno obdavčene. Že poznate vse oblike?

Več informacij

Cilji projekta Na poti do dela

  • Omogočiti mladostnikom v starosti od 15 do 18 let opravljanje počitniškega dela pri članih OZS,
  • pomagati mladostnikom iz programa Botrstvo, do lažje finančne situacije in vključitve v družbo,
  • ponuditi mladostnikom opravljanje samostojnega dela, kar jim bo povečalo samozaupanje in občutek lastne vrednosti.

Na poti do delaPodjetniški sklad v sporočilu za javnost piše, da vsi zainteresirani člani OZS, ki v poletnih mesecih potrebujejo pomoč v svojem podjetju in želijo hkrati pomagati mladim s težko finančno situacijo, pristopijo k projektu Na poti do dela in opisanim mladim, dijakom in študentom omogočijo opravljati počitniško prakso v času poletnih počitnic v njihovem podjetju. Gre za izključno prostovoljno sodelovanje, s katerim bi mladim zagotovili normalne delovne pogoje ter zaslužek za opravljeno delo. Gre za delo, ki se izvaja na podlagi predložene študentske napotnice mladostnika, zagotoviti morate normalne delovne pogoje v dogovorjenem terminu osem ur na dan oziroma po dogovoru in zagotoviti plačilo za opravljeno delo v minimalni predpisani urni postavki vsaj 4,5 evra na uro.

Prijava na izobraževanje

Naj še omenimo, da gre za mlade, ki so jih v okviru humanitarnega programa Botrstvo že uspešno izšolali, zdaj pa se jim želi pomagati tudi pri naslednjim kritičnem koraku v življenju – vključitvi na trg delovne sile. Preden jih to doleti, jim želijo omogočiti vstop s spoznavanje primernih delodajalcev preko počitniškega dela.

Delodajalci, morda pa vas zanima tudi, kako zaposliti sezonskega delavca in kaj morate pri tem vedeti?

Delodajalci, pomagajte mladim Na poti do dela – vključite jih v počitniško delo!

Klikni in deli

Ljudje, ki so odraščali v pomanjkanju, so praviloma zelo odgovorne, kritične, uporne in prizadevne osebe, kar so lastnosti, ki bi jih številni delodajalci zelo radi pripisali svojim zaposlenim. Smo torej pred nalogo, da delodajalce povežemo s tem, kot smo ugotovili, zanje zelo kvalitetnim kadrom.

Delodajalci, vse informacije lahko dobite na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada, prijave pa so možne do 21. junija 2016! Posredovati morate naziv vašega podjetja, naslov, matično številko, navedite kontaktno osebo, delovno področje, predvideno obdobje počitniškega dela in ponujeno urno postavko.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja