Go to Top

Internetna prodaja – kaj vse morate vedeti pred začetkom?

Internetna prodaja oziroma prodaja prek spleta postaja vse bolj priljubljen način poslovanja. Potrošniki veliko raje nakupujejo iz udobja lastnega doma, kot da bi se odpravili v fizično trgovino. Pravzaprav pa dejavnost spletne prodaje ni veliko drugačna od drugih trgovinskih dejavnosti. Kaj morate vedeti pred začetkom poslovanja?

Razmišljate o ustanovitvi podjetja, kjer bo internetna prodaja vaša glavna dejavnost? Registracijo podjetja lahko brezplačno opravite na DATA točki – pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Izračunajte si vašo plačo!

Internetna prodaja kot podjetniška dejavnost

Če razmišljate o pričetku poslovanja prek spleta, definitivno niste edini. Internetna prodaja je namreč najbolj razširjena dejavnost, ki jo podjetniki registrirajo na DATA točki. Ob ustanovitvi s.p. ali d.o.o. boste morali izbrati glavno dejavnost podjetja. Za internetno prodajo morate izbrati šifro 47.910 – Trgovina po pošti ali internetu. Ne skrbite, v primeru, da se odločite registrirati podjetje na DATA točki vam bodo naši podjetniški svetovalci stali ob strani na vsakem koraku. Če želite, da vas kontaktiramo s konkretnimi informacijami, izpolnite obrazec s povpraševanjem!

S.p. ali d.o.o. – kakšne so razlike?

pravno svetovanjeKoliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Internetna prodaja in DDV

Marsikateri podjetnik se pred odprtjem spletne trgovine sreča z vprašanjem: Kako obdavčiti izdelke? Pred sodelovanjem s tujimi državami moramo preveriti obdavčitev, ki velja v državi, kamor prodajate. Za zaračunavanje DDV-ja potrebujete identifikacijsko številko. Pri vašem poslovanju se lahko zanesete na našega davčnega svetovalca.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Internetna prodaja in vodenje računov

Kot vsaka trgovinska dejavnost, tudi internetna prodaja zahteva vodenje računov. Pri knjiženju poslovnih dokumentov vam lahko pomaga računovodja. Za natančen pregled nad poslovanjem podjetja vam priporočamo, da izberete dvostavno knjigovodstvo. Obrnite se na naš računovodski servis, kjer vam bodo svetovali strokovnjaki z več kot 30-letnimi izkušnjami.

Do katere višine so neobdavčene jubilejne nagrade?

Kakšni so trendi za 2023?

Ko odprete s.p. ali d.o.o. morate seveda preveriti, kaj se dogaja na trgu. Kakšna naj bo internetna prodaja? Poglejmo nekatere trende, ki bodo prevladovali v letu 2023. Internetna prodaja se bo vse pogosteje dogajala na mobilnikih, zato poskrbite, da bodo vaše spletne strani, trgovine in aplikacije prilagojene uporabi na mobilnih zaslonih. Še bolj pomembno pa je, da svojim kupcem in uporabnikom zagotovite edinstveno nakupovalno izkušnjo.

Pri odprtju podjetja s.p. ali d.o.o. pa vam nudimo brezplačno registracijo na Data točki. Po ustavitvi podjetja se lahko zanesete na naše storitve finančnega, davčnega in računovodskega svetovanja. Pišite nam na data@data.si ali pa nas pokličite na 01/600-1530

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja