Go to Top

Inšpektorji obračunali dobrih 370 tisoč evrov davka od prodaje na daljavo

Finančna uprava RS (Furs) je v konkretnem postopku davčno inšpekcijskega nadzora obračunala 370.180,28 evrov davka na dodano vrednost (DDV) od prodaje na daljavo. Davčno inšpekcijski nadzor je bil opravljen pri družbi, ki ima registrirano dejavnost “trgovina na drobno po pošti ali po internetu” in sicer v zvezi s pravilnostjo obračunavanja DDV pri prodaji blaga na daljavo. Tokrat so bile v “igri” elektronske cigarete.

Prijava na izobraževanje

Surprise Inside Birthday Cardboard BoxProdaja elektronskih cigaret v Italijo brez davka

Družba, katere lastnika in zakonita zastopnika sta italijanska državljana,  je v obdobju od 1. marcem in koncem septembra lani prek spleta prodala v Italijo elektronske cigarete v vrednosti preko 1,5 milijona evra večinoma končnim potrošnikom, katerih pridobitve blaga znotraj EU niso predmet DDV.  Gre za blago, ki je bilo v preteklosti zelo aktualno za prodajo v Italiji, saj so bile elektronske cigarete v tem obdobju že predmet obdavčitve s trošarinskimi dajatvami, z uveljavitvijo novega Zakona o trošarinah pa so tudi pri nas. Družba se v Italiji ni ustrezno registrirala kot zavezanec za davek, identifikacijske številke za obračunavanje in plačevanje DDV v Italiji ni pridobila, ter tako DDV od prodaje blaga ni bil obračunan in plačan ne v Italiji in ne v Sloveniji.

Več smo pisali tudi v Trošarine za elektronske cigarete, za pivo, proizvedeno zase, pa ne in v prispevku Od danes naprej v uporabi Zakon o trošarinah; novosti za male pivovarje in žganjarje

V postopku davčno inšpekcijskega nadzora so obračunali 370 tisoč evrov DDV od prodaje na daljavo.

Klikni in deli

Na podlagi ugotovitev v nadzoru je zavezanec podal tudi  samoprijavo, na podlagi katere je dodatno obračunal in plačal še DDV za ostala obdobja v višini 167.634 evrov in davek od dohodkov pravnih oseb v višini 363.868 evrov.

Morda vas zanima tudi:

Vir: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja