Go to Top

Naziv podjetja lahko vsebuje tudi vse tujejezične besede

Vsak podjetnik ve, da je firma oziroma naziv podjetja pomemben del podjetniške osebne izkaznice, ki jo potrebujete za vstop v poslovni svet. Ime podjetja lahko vključuje tuje črke, samo ime podjetja pa je lahko sestavljeno tudi iz tujih besed. Ob tem je potrebno opozoriti, da morajo opis dejavnosti in ostale sestavine polnega naziva podjetja ostati v slovenskem jeziku.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden se lotite resnega biznisa, vam brezplačno svetujemo in vas opozorimo na vse prednosti in slabosti, ki jih prinaša podjetništvo.

Več informacij

Naziv podjetja

Firma lahko vsebuje tudi tuje besede in tuje črke, v slovenskem jeziku pa morata biti sestavina firme, ki nakazuje dejavnost in oznaka družbe. Dovoljene so črke X, Y, W in Q.

Primer dovoljenega poimenovanja je tako tudi na primer: Plastic bottle, poslovne storitve, d. o. o. oziroma Plastic bottle, marketing in svetovanje, Franci Ocepek s. p.

Pred registracijo pa nujno preverite ime (firmo) v poslovnem registru, saj lahko registrski organ registracijo podjetja ali samostojne dejavnosti zavrne, če se poimenovanje ne razlikuje dovolj jasno od firme drugega podjetja. Tako bi na primer registrski organ zavrnil registracijo firme Plasticc bottle d. o. o., če v registru že obstaja firma Plasitc bottle, d. o. o.

Ime podjetja je tako lahko v kateremkoli tujem jeziku, tudi v kitajščini, če se podjetnik za to odloči.

naziv podjetjaVsak podjetnik pa ve, da sta dobra firma oziroma naziv podjetja pomembna pri poslovanju na konkurenčnem trgu, kot ga poznamo danes. Ime predstavlja vašo podjetniško znamko in podjetnikov stik s poslovnim svetom. Ime mora biti v prvi vrsti všeč vam, kljub temu pa morate vedno imeti v mislih, da ga bodo uporabljali in izgovarjali drugi, zato je pomembno, da je firma za trg privlačna, lahko izgovorljiva, ne vsebuje težavnega črkovanja, ima pomen in je hitro zapomnljiva oziroma prepoznavna.

Vsekakor ni odveč, če za nasvet o izbiri najbolj ustreznega imena za vaše podjetje povprašate Datine strokovnjake, spremembo imena pa lahko opravite tudi na naši VEM točki.

Ime podjetja lahko vključuje tujejezično ime, pri čemer mora biti opis dejavnosti v slovenskem jeziku.

Klikni in deli

Pomemben del dobre osebne izkaznice podjetja je tudi poslovni načrt. Morda še ne veste, da ste brez njega mrzli bolj kot sibirski zrak?

Ste vedeli, da:

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Kaj bi raje, šefa ali svobodo? Redne dohodke ali neomejen dopust?

Več informacij

Razmišljate o ustanovitvi podjetja in imate v zvezi s tem številna vprašanja ali se vam porajajo določene polemike? Za vas organiziramo podjetniško izobraževanje Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, na voljo pa smo vam tudi za individualna svetovanja na 01 600 1530 ali po elektronski pošti na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja