Go to Top

Ideja za posel: prodaja rabljenih avtomobilov

Ideja za posel: prodaja rabljenih avtomobilov - Data d.o.o.

 

Prodaja rabljenih avtomobilov kot dejavnost vključuje prodajo tako novih kot tudi rabljenih osebnih vozil ter tudi tistih, prirejenih za posebne namene, kombijev ter drugih in terenskih vozil do 3,5 tone.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Ste dobili idejo za posel? Brezplačno preverite, kako jo lahko uresničite!

Več informacij

Standardna klasifikacija dejavnosti (2008) dejavnost prodaje rabljenih avtomobilov umešča pod »Trgovino z avtomobili in lahkimi motornimi vozili«, šifra 45.110. Ta dejavnost je razdeljena na trgovino na debelo ter trgovino na drobno, in ti dve vključujeta tudi posredništvo pri prodaji.

Vse omenjene dejavnosti vključujejo tudi prodajo prek spleta, avkcij in podobno. Dejavnost prodaje rezervnih delov in različne oblike dajanja vozil v najem pa predstavljajo druge, ločene dejavnosti.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prodaja rabljenih avtomobilovProdaja na leasing

Vse oblike dajanja v najem ali operativni zakup (leasing) avtomobilov in lahkih motornih vozil do nosilnosti 3,5 ton sodijo med dejavnost »Dajanje lahkih motornih vozil v najem in zakup« (77.110). Za tovornjake z nosilnostjo prek 3,5 ton pa je ta dejavnost »Dajanje tovornjakov v najem in zakup« (77.120).

V primeru finančnega zakupa pa je »Dejavnost finančnega zakupa« boste morali registrirati dejavnost pod šifro 64.910. Razlika je v tem, da se pri finančnem zakupu (leasing) sredstva zakupijo za približno enako dolgo, kot je pričakovana življenjska doba sredstva. Tako najemnik pridobi vso dejansko korist, lastništvo pa se na koncu najemnega roka lahko prenese ali ne. Za opravljanje te dejavnosti mora banka oziroma druga institucija pridobiti dovoljenje Banke Slovenije.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prodaja rabljenih avtomobilov kot dejavnost vključuje prodajo tako novih kot rabljenih vozil.

Klikni in deli

Minimalna stopnja izobrazbe

Kot smo že pisali v članku Minimalna stopnja izobrazbe za trgovce ni več potrebna, minimalna stopnja izobrazbe (IV.) za opravljanje trgovske dejavnosti ni več potrebna.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prostorska ureditev

Za podrobnosti ureditve in izvajanja dejavnosti vam priporočamo, da se obrnete na pristojno na oddelek za okolje in prostor upravne enote, in to predvsem zaradi lokalne narave prostorskih aktov posameznih občin.

Zakonska podlaga:

Čez nekaj dni lahko na www.data.si/novice preverite tudi, kako je urejena dejavnost trgovine na drobno z avtodeli.

Imate podjetniško vprašanje? DATINI strokovnjaki na vaša vprašanja odgovarjajo tudi poleti! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite po telefonu na 01 600 1530.

Prijava na brezplačno izobraževanje

DATA d.o.o

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj
 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja