Go to Top

Garancija za kredit – kakšne ugodnosti prinaša?

Garancija za kredit in znižana obrestna mera

Mikro, mala in srednje velika podjetja, ki imate v letošnjem letu še namen zaprositi za bančni kredit, lahko uporabite možnost za njegovo zavarovanje. Garancija za kredit, ki jo ponuja Slovenski podjetniški sklad (SPS) je ugodna. Hkrati z delnim zavarovanjem pa ste upravičeni tudi do znižane obrestne mere.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Da bo garancija za kredit lahko vaša, potrebujete poslovni načrt. Kako ga napisati?

Več informacij

Garancija za kredit, ki jo nudi SPS, je tudi letos namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem za bančne kredite, ki jih predhodno odobri ena izmed bank, ki sodeluje s SPS-om. Seznam bank je dostopen v razpisni dokumentaciji P1plus 2017 – Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere.

Na ta način je podjetjem omogočen lažji, hitrejši in cenejši dostop do bančnih kreditov, saj SPS pri najemu kredita vstopa kot garant, ki podjetju zagotovi 60 ali 80 odstotno zavarovanje bančnega kredita. Za pridobitev kredita podjetniki potrebujete kakovosten poslovni načrt. Če vam priprava poslovnega načrta predstavlja prevelik izziv, vam v oddelku za razvoj in razpise podjetja Data lahko primerno svetujemo. Priprava poslovnega načrta bo tako enostavnejša.

Prijava na izobraževanje

Garancija za kredit prinaša številne ugodnosti

Hkrati z zelo ugodnim zavarovanjem bančnega kredita z garancijo SPS-a bodo podjetja deležna tudi znižane obrestne mere, ki je v okviru treh kreditno – garancijskih linij prilagojena glede na stopnjo razvitosti podjetja in glede na starost podjetja. 6 mesečni EURIBOR znaša:

garancija za kredit

  • + 0,65 % ali 0,90 % za zavarovanje klasičnih projektov,
  • + 0,65 % za zavarovanje tehnološko inovativnih projektov,
  • + 1,15 % za zavarovanje dejavnosti iz šifre G (trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil)

Garancija za kredit prinaša še druge ugodnosti:

  • poveča možnost pridobitve kredita tistim podjetjem, ki nimajo sami zadostnih jamstev za zavarovanje kredita ali jih želijo sprostiti za nov investicijski ciklus,
  • zagotovijo garancije za investicijske bančne kredite do maksimalne višine 1.250.000 evrov in mikrogarancije za obratna sredstva do maksimalne višine 200.000 evrov,
  • zagotovi kredit, ki lahko krije do največ 80 % vrednosti upravičenih stroškov projekta,
  • zagotovi možnost koriščenja moratorija do 24 mesecev,
  • zagotovi daljša ročnost kredita do 10 let,
  • strošek odobritve garancije pa se ne zaračunava.

Prijava na izobraževanje

Če vam garancija za kredit ni najbolj razumljiva, vam lahko pomagajo Datini finančni svetovalci. Finančno svetovanje je odlična priložnost, da pregledate finančno stanje vašega podjetja in skupaj s strokovnjakom poiščete najboljše možnosti za financiranje vašega podjetja.

Želim se prijaviti na e-novice

Garancija za kredit – kako jo pridobiti?

Podjetja, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje, lahko vlogo na SPS oddajo še na naslednje prijavne roke: 1.6., 15.6., 1.7., 15.7., 15.8., 1. 9., 15.9., 1.10., 15. 10. 2017 za upravičene stroške, ki so nastali od 01.01.2017 do 31.12.2018 in si na ta način zagotovijo garancijo za bančni kredit.

Razpis z oznako P1 plus 2017 je SPS v letošnjem letu objavil že v sredini februarja. Odprt pa bo predvidoma do 10. oktobra 2017 oziroma do porabe razpisane kvote garancijskega potenciala.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja