Go to Top

Evropska sredstva za podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela

Vlada RS je podprla razpis »Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 5,6 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 4,5 milijona evrov.

Javni razpis sledi reševanju problematike zaposlenosti starejših in vlaga v usposabljanja in motiviranje zaposlenih, zlasti starejših od 45 let. Pisali smo tudi že o tem, da prihajajo evropska sredstva za krepitev kompetenc starejših zaposlenih in spodbujanje podaljševanja delovne aktivnosti.

Cilj je podpreti aktivnosti, ki bodo vplivale na znižanje trajanja odsotnosti z dela in na povečanje deleža oseb, ki so v podprtih podjetjih pripravljene delati dlje.
zmanjševanje odsotnosti z delaS celostnim pristopom in sistematičnimi aktivnostmi se bo tako vplivalo na znižanje trajanja odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe in spodbujanje uvajanja ukrepov za lažje vključevanje delavcev v delo po daljši odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe.

Namen razpisa je:

  • Zmanjšanje obsega predčasnega upokojevanja,
  • odpravljanje negativnih stereotipov o starejših delavcih v slovenski družbi,
  • izboljšanje managementa starejših delavcev in spodbujanje ukrepov za medgeneracijsko sodelovanje v organizaciji.

Razpis bo prispeval tudi k širšemu ozaveščanju in informiranju o pomenu aktivnega in zdravega staranja.

Vir: EU Skladi

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja