Go to Top

Evropska komisija kmetom, zlasti za trg mleka, obljublja 500 milijonov evrov pomoči

Evropska komisija kmetom z namenom reševanja trenutnih težav na trgu, zlasti tistih, ki zadevajo trg mleka in mlečnih izdelkov, namenja 500 milijonov evrov.

Komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan je ob tem dejal, da je glavni cilj novosti okrevanje cen, s katerimi bodo kmetje od svojega dela lahko živeli in še naprej zagotavljali varno in visoko kakovostno hrano za svoje državljane, s tem pa bodo prispevali tudi k razvoju podeželja in tamkajšnjih delovnih mest. 

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Znate poskrbeti za varnost na delovnem mestu, tako zase, kot za svoje zaposlene? Na seminarju vam povemo, kako se pred tveganji na delovnem mestu zaščititi, izdamo pa vam kakšno zanimivost s tega področja.

Več informacij

Trg mleka in mlečnih izdelkov: paket ukrepov

  • Spodbujanje za prostovoljno zmanjšanja proizvodnje mleka, ki mu Komisija namenja 150 milijonov evrov. Enaki pogoji bodo veljali za kmete vseh držav članic.

Prijava na izobraževanje

  • Pomoč za t. i. posebne obveznosti, za katerega je zagotovljenih 350 milijonov evrov, bo prispeval tudi k zagotavljanju stabilnosti trga. Nekateri kmetje so morali tudi povečati proizvodnjo za ohranitev denarnega toka, zato Komisija zagotavlja nova sredstva, ki jih je mogoče povezati s posebnimi obveznostmi, hkrati pa prispeva za zagotavljanje stabilnosti trga. Finančna dotacija bo v vsaki državi članici upoštevala glavne značilnosti tamkajšnjega kmetijskega sektorja, vključno s proizvodnjo, tržnimi cenami ter pogoji malih kmetov. Sloveniji bodo v ta namen zagotovili slab milijon in pol evrov.

    trg mleka

  • Vrsta tehničnih ukrepov za večjo fleksibilnost (npr. prostovoljne vezane podpore (možnost odstopanja od obveznosti, da se ohrani velikost črede leta 2017); olajšanje denarnega toka (glede neposrednih plačil in plačil za razvoj podeželja); podaljševanje obdobja za javno intervencijo in za zasebno skladiščenje posnetega mleka v prahu (dlje kot do konca septembra).

Prijava na izobraževanje

Evropska komisija kmetom z namenom reševanja trenutnih težav na trgu, zlasti tistih, ki zadevajo trg mleka in mlečnih izdelkov, namenja 500 milijonov evrov.

Klikni in deli

Morda vas zanima tudi:

 

Se vam je med branjem utrnila ideja za posel? Registracijo podjetja lahko kadarkoli opravite na VEM točki DATA! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas kadarkoli pokličite na 01 600 1530, naši podjetniški svetovalci vam bodo rade volje priskočili na pomoč!

Vir: Evropska komisija

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja