Go to Top

Državni uradi so dobili oceno 4,5

Državni uradi, ste  zadovoljni z njihovimi storitvami?

Državni uradi so po merjenju zadovoljstva strank na upravnih organih, ki je pod naslovom “Zaupajte nam vašo izkušnjo” potekal med 17. januarjem in 30. junijem 2018. Znani so prvi rezultati: državni uradi so dobili povprečno oceno za storitve upravnih organov 4,5 (na lestvici od 1 do 5).

Med upravne organe spadajo tudi VEM točke, kjer lahko hitro in brezplačno ustanovite podjetje. Zagotavljamo vam, da boste VEM točko Data po zaslugi naših izkušenih in prijaznih referentov ocenili s čisto petko!

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Ste med čakanjem v vrsti na državnem uradu razmišljali o samostojni podjetniški poti? Vse informacije o prednostih in slabostih samozaposlitve dobite na našem brezplačnem seminarju. Ko boste samo še korak od ustanovitve s.p.-ja ali d.o.o.-ja, vas bomo povabili še na brezplačno Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Podpirali vas bomo tudi na nadaljevanju podjetniške poti: z zanesljivimi računovodskimi storitvami, pravnim svetovanjem in številnimi brezplačnimi izobraževanji.

Upravne enote, FURS in GURS ter občine

V projektu Merjenja zadovoljstva strank na upravnih organih so sodelovali organi državne in lokalne uprave:

  • upravne enote Grosuplje, Krško, Ljubljana in Jesenice,
  • finančna urada Kranj in Postojna,
  • območni geodetski upravi Nova Gorica in Ptuj) in
  • štirje organi lokalne samouprave: občine Jesenice, Komen, Postojna in Slovenske Konjice.

V dvanajstih upravnih organih, kjer je potekal projekt, so prejeli izpolnjenih 6.500 anket. Vprašanja v anketah so se nanašala predvsem na zadovoljstvo strank z vljudnostjo, pozornostjo, strokovnostjo in usposobljenostjo  javnih uslužbencev, s katerimi so bili v stiku. K izpolnjevanju anket so stranke spodbujali anketarji na terenu.

Obiskovalce upravnih organov so spraševali tudi, ali so se predhodno pozanimali o  postopku in dokumentih, ki jih potrebujejo za izvedbo storitve. Zanimalo jih je, kje so informacije iskali in kako koristne so bile. Stranke so lahko tudi posebej izpostavile karkoli v zvezi z njihovo izkušnjo pri upravni storitvi.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Državni uradi so z oceno zadovoljni

Ministrstvo za javno upravo je z rezultati zadovoljno. “Vložek, ki ga upravni organi zadnja leta namenjajo kakovosti javnih storitev in boljšim odnosom z uporabniki, se jasno kaže tudi pri rezultatih. Potrebe uporabnikov javnih storitev so organi postavili v središče, kar pozitivno vpliva tudi na zadovoljstvo strank,” so sporočili z ministrstva.

Analiza je namreč pokazala, da so stranke v večini zadovoljne z organi, kjer opravljajo javne storitve. Povprečne ocene (od 1 do 5) se gibljejo okoli 4,5. Več kot 90 odstotkov strank je bilo zadovoljnih in zelo zadovoljnih.

Vprašali so jih tudi, ali so se predhodno pozanimali o postopku in dokumentih, ki jih za posamezno storitev potrebujejo. Zanimivo, da jih je kar 55 odstotkov pred odhodom na državni urad poiskalo potrebne informacije. Informacije na portalu e-Uprava in spletnih straneh organov so sicer ocenili kot koristne, a še vedno se najbolj zanesejo na napotke sorodnikov in znancev. Na ministrstvu dodajajo, da morajo uporabniki prepoznati prednost svoje aktivne vloge pri oblikovanju boljših storitev.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja