Go to Top

Državna pomoč podjetjem zdaj vsem javno na vpogled!

Državna pomoč podjetjem zdaj vsem javno na vpogled! - Data d.o.o.

Državna pomoč podjetjem je razvidna za vsako podjetje posebej!

Državna pomoč podjetjem je razvidna preko spletne aplikacije, ki jo je objavilo Ministrstvo za finance. Preko te aplikacije je mogoče za vsako individualno podjetje preveriti, kakšno vrsto državne pomoči je prejelo in v kolikšnem znesku. Razvidna je tako dodeljena državna pomoč podjetjem prek razpisov, kot tudi »de-minimis« pomoč za podjetja v Sloveniji. V našem podjetju med drugim nudimo podjetniška svetovanja. Tudi vi razmišljate, da bi stopili na podjetniško pot? Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na e-mail data@data.si ter se dogovorite za termin!

Informativni izračun plače

Državna pomoč podjetjem je vidna tudi vašim konkurentom!

Pridobljena državna pomoč podjetjem je v podatkih v tabeli dostopna prek spletene strani ministrstva pod imenom »Javna objava dodeljenih državnih pomoči«. Do podatkov za izbrano podjetje se dokopljete izredno enostavno, saj je za vpogled zahtevana le matična številka podjetja ali matična številka kmetijskega gospodarstva (KMG MID).

Želite registrirati s.p.?

podjetniško svetovanje

Razmišljate o ustanovitvi d.o.o.?

Državna pomoč podjetjem v številkah – dnevno osvežena in ažurirana

Ministrstvo zagotavlja, da bodo podatki vsakodnevno osveženi. Podatki pa temeljijo na poročanih podatkih, ki so jih upravičenci dolžni zagotoviti. Te morajo zagotoviti v skladu s 5. členom Uredbe o posredovanju podatkov in poročanju dodeljenih državnih in "de minimis" pomočeh (Ur.l. RS, št. 61/04 in ostali).

Informativni izračun za normirance

Državna pomoč podjetjem je razvidna za več let nazaj

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data


Aplikacija je posebej koristna za podjetja, ki razmišljajo o prijavi na nov razpis, kjer se dodeljuje državna pomoč podjetjem ali na novo razpisan vavčer oz. javni poziv za sredstva. Takšna podjetja morajo namreč ugotoviti kolikšna je skupaj že prejeta državna pomoč podjetjem do določenega datuma. Takšen podatek potrebujejo, da ugotovijo za koliko sredstev lahko sploh še kandidirajo. To je pomembno, saj so pogoji financiranja v razpisih, javnih pozivih in vavčerjih največkrat omejevalni glede zneskov na podlagi že prejete pomoči. Pri seštevku že prejetih pomoči pa se lahko upošteva tudi prejeta državna pomoč podjetjem, ki se smatrajo za na nek način povezana. To še posebej velja za »de-minimis« pomoč.

 

Ob redni zaposlitvi lahko odprete tudi popoldanski s.p.!

Vsa pridobljena državna pomoč podjetjem na enem mestu, a le informativne narave!

Aplikacija, ki omogoča vpogled v pretekla pridobljena sredstva, tako podjetjem prihrani marsikateri klic računovodji! Ti podatki so sicer informativne narave, saj ne morejo nadomestiti izjav potencialnih upravičencev glede dejansko dodeljenih državnih pomoči. Ti morajo namreč temeljiti na njihovi lastni evidenci. Tudi za preverjanje pogojev na razpisih je še vedno potrebno pridobiti uradne podatke ministrstva.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja