Go to Top

Dokazila o škodi po poplavah – podjetjem je bil oddan poziv za oddajo vlog!

Dokazila o škodi po poplavah bodo podlaga za izplačilo denarne pomoči podjetjem, ki so utrpela škodo avgusta lani. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je vsem oškodovancem posredovalo elektronski poziv za predložitev ustreznih dokazil.

Če potrebujete pomoč pri tolmačenju zakonodaje in ukrepov, povezanih s poplavami nastalo škodo, nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si. Naši pravni svetovalci vam bodo v okviru plačljivega posveta podali ustrezne informacije glede na individualno situacijo vašega podjetja.

Izračunajte si plačo

Dokazila o škodi  – potrebna so cenilna poročila

Prizadeta podjetja in drugi gospodarski subjekti morajo za škodo na strojih, opremi in zalogah predložiti uradna cenilna poročila. Kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev:

  • pooblaščeni ocenjevalci vrednosti (register vodi Inštitut za revizijo)
  • sodni cenilci (register vodi Ministrstvo za pravosodje)
  • zavarovalniški cenilci (praviloma, če so bili stroji, oprema, zaloge, izpad prihodka zavarovani).

Brezplačno registrirajte podjetje

Pravno svetovanje

Odprite s.p. na DATI!

Dokazila o škodi – pri vlogah bodite natančni!

Pri obdelavi vlog je zaradi velikega števila oškodovancev ključna popolna vloga, ki bo omogočila takojšnjo obdelavo primera. Na ministrstvu prosijo vse oškodovance, da so pri izpolnjevanju natančni in sledijo navodilom za izpolnitev Obrazca za dokazovanje škode. Ta navodila so del obrazca in so ga prejeli po elektronski pošti.

Izračunajte si dohodnino

Rok za oddajo dokazil o škodi

Rok za oddajo dokazil je 22. marec 2024, vsi oškodovanci pa si lahko za več informacij preberejo navodila, predstavljena na spletni strani Ukrepi za oceno in povračilo škode.

Mimogrede, vas zanima, kako lahko vaše podjetje prihrani? Preberite o davčnih olajšavah za d.o.o. oziroma davčnih olajšavah za s.p.!

Obvezni interni akti podjetja

Sprejet Program odprave posledic škode v gospodarstvu po poplavah v avgustu 2023

Vlada je 15. februarja 2024 sprejela Program odprave posledic škode v gospodarstvu po poplavah v avgustu 2023 v skupni višini 230 milijonov evrov. Kakšno izplačilo lahko pri tem oškodovanci pričakujejo? Višina bo odvisna od dokazane škode in bo znašala 45 odstotkov škode, če oškodovanec ni imel ustreznega zavarovanja oziroma 60 odstotkov škode (v katero je vključen tudi znesek zavarovalne vsote), če je imel oškodovanec sklenjeno zavarovanje.

Je tudi vaše podjetje utrpelo škodo in želite pravni posvet?  Za ponudbo lahko pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja