Go to Top

Delovno mesto si bom ustvaril sam!

Bi radi ustvarili delovno mesto po svojih željah in na področju, ki vas veseli? Priložnost za to, da se osvobodite službe, ki vas ne razveseljuje, oziroma da prenehate neuspešno iskati zaposlitev,  je samozaposlitev.

Za svoje delovno mesto potrebujete le dobro izdelano idejo in nekaj podjetniškega znanja. Morda imate hobi, s katerim se razvedrite po naporni službi. Pa veste, da lahko ta postane vir vašega dodatnega zaslužka?

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi tudi vi radi ustvarili svoje delovno mesto? Že imate idejo, s čim bi se ukvarjali?

Več informacij

Velikokrat podjetniki na postopku registracije podjetja povedo, da si bodo z odprtjem podjetja ustvarili najboljše delovno mesto, da bodo končno sami svoji šefi in da se bodo ukvarjali z dejavnostmi, ki jih veselijo. Včasih kdo pove, da nima časa več hoditi v službo, saj je njegov hobi prerasel v tak posel, da ga okupira dan in noč.

Na začetku se utegne zgoditi, da je podjetnik za vsa opravila sam. A pomembno je, da se zna v pravem trenutku odločiti, ko ima torej dovolj sredstev, da sam razpiše prosto delovno mesto za novega zaposlenega v svojem podjetju. Običajno se to zgodi, ko podjetnik enostavno nima več časa poskrbeti za vse sam in potrebuje pomoč. Na primer pri vodenju pisarne, kadar je sam na terenu.

delovno mestoZakaj torej zgubljati čas s prošnjami za zaposlitev, če ni odgovorov s strani delodajalcev, če je bilo že preveč zavrnitev in slabe energije?

Kako ustvariti delovno mesto po lastnih željah?

Prvi korak, ki ga lahko naredite v smeri ustvarjanja lastnega delovnega mesta je, da se začnete izobraževati o podjetništvu. V podjetju Data d. o. o. vam nudimo celo vrsto brezplačnih izobraževanj, ki vam bodo na začetku dala dovolj gradiva za razmislek in koristnih napotkov. Izvedeli boste, kako po korakih priti do dobre podjetniške ideje in kako raziskati, ali je ideja že tako daleč, da je poslovna priložnost. Dobili boste informacije, katero obliko podjetja izbrati, da boste uspešni na trgu. Za začetek vam predlagamo sledeči vrstni red izobraževanj:

  1. Prednosti in slabosti samozaposlitve
  2. Zasluži denar s svojim hobijem in idejo
  3. Kako pripravim uspešen poslovni načrt?
  4. Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja
  5. Podjetnik sem-kaj pa zdaj?

Tako oboroženi z znanjem in povezani z udeleženci predavanj, boste lažje pripravili svojo podjetniško zgodbo in si posledično ustvarili delovno mesto po svojih željah.

Prijava na izobraževanje

Avtorica besedila je Bogdana Rejc, DATA d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja