Go to Top

Datini bralci nas spremljate tako na računalnikih kot na mobilcih!

Datini bralci naše novice spremljate tako na računalnikih kot na mobilcih! Cel teden je na Datini lestvici branosti kraljeval prispevek o kratkotrajnem delu ter o tem, kdo ga lahko opravlja in pod kakšnimi pogoji, od danes naprej pa se je, ker je vlada včeraj potrdila predloge davčnega prestrukturiranja, na vrh lestvice zopet povzpel članek o prihajajoči novi dohodninski lestvici.

Ste sicer, dragi Datini bralci, že naročeni na naše e-novice?

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Ste sveži normiranec in niste povsem prepričani kakšne so vaše obveznosti? Zmotno je namreč prepričanje, da vam ni potrebno voditi poslovnih knjig!

Več informacij

Vlada je včeraj na 100. seji sprejela paket ukrepov davčnega prestrukturiranja. Osnovni namen predlaganih sprememb davčnega prestrukturiranja je znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela. S tem se bo zagotovilo konkurenčnejše poslovno okolje za podjetja, ki zaposlujejo v Sloveniji, ohranjanje delovnih mest v Sloveniji ter pozitiven vpliv na produktivnost in učinkovitost v podjetjih.

Prijava na izobraževanje

datini bralciVeč:

Na drugem mestu Datine lestvice branosti je članek o kratkotrajnem delu. Kratkotrajno delo je brezplačno opravljanje dela v mikro družbi z najmanj enim in največ 10 zaposlenimi ali pri samozaposleni osebi z največ deset zaposlenimi, pri čemer morajo biti izpolnjeni tudi drugi zakonsko določeni pogoji. Pri kratkotrajnem delu samozaposleni osebi lahko pomagajo osebe, s katero je samozaposleni v sorodu v ravni vrsti do prvega kolena, kamor vrat oziroma sestra ne sodita.

Prijava na izobraževanje

Brali ste tudi o dodatnih dnevih letnega dopusta na doseženo delovno dobo. Spomnimo, Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) ter pravice delavcem ne daje, če ste do tega upravičeni je zapisano v vaši kolektivni pogodbi oziroma morebitnemu internemu aktu delodajalca.

Na Datini lestvici branosti je kraljevalo kratkotrajno delo, včeraj pa je prišlo do preobrata!

Klikni in deli

Zanimalo pa vas je tudi prehajanje med oblikama samozaposlitve ter če vam ob tem olajšava plačevanja prispevka za PIZ še vedno pripada. Kot smo pisali, če se v roku 24 mesecev oziroma dveh let odločite za prehod samozaposlitve med popoldanskim in rednim, vam prvo leto 50 odstotkov, drugo leto pa 30 odstotkov nižje plačevanje prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, vseeno pripada.

Bi radi prejemali DATINE e-novice?

Sveženj naših prispevkov pa lahko tudi trikrat tedensko (torek, četrtek, petek) dobivate v svoj e-poštni nabiralnik. Prijavite se lahko z vašim elektronskim naslovom v okvirček na desni strani, ki ga najdete ob vsakem članku. Za lažjo orientacijo pripenjamo sliko.

Data novice

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja