Go to Top

Cene na Hrvaškem 2023 – so letos cene spet zrasle?

Cene na Hrvaškem so že več let tema razprave med vsemi tistimi, ki Hrvaško obiskujejo med vrhuncem poletne turistične sezone. Ob vstopu Hrvaške v evroobmočje so pa strahovi o nadaljnjih dvigih cen na Hrvaškem dobili še dodaten zagon. Pa so se te napovedi uresničile?

Ste pred vrati počitnic in podjetniške poti? Ustanovitev podjetje s pomočjo podjetja Data. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja.

Informativni izračun plače

Cene na Hrvaškem 2023 – za koliko so zrasle?

Cene na Hrvaškem 2023 so v preteklih mesecih razburile kar nekaj ljudi, tako Slovence kot tudi obiskovalce iz drugih držav. Pogoste so postale celo objave računov na socialna omrežja, kjer so se razni turisti zgražali predvsem nad cenami gostinskih storitev na Hrvaškem. Tako naj bi stranka enega lokala v Poreču za dva decilitra vina in dve kepici sladoleda plačala 24 evrov.

Podrobnejši pregled cen gostinskih storitev na Hrvaškem sicer potrjuje izkušnje nekaterih obiskovalcev. Večina lokalov in restavracij naj bi v preteklem letu dvignila cene za med 15 in 20 odstotkov, a je napaka trditi, da je to posledica uvedbe evra. Največjo odgovornost za dvig cen naj bi imeli predvsem rast cen energentov in vse višji stroški delovne sile.

Izračun minimalne plače 2023!

podjetniško svetovanje

Koliko regresa vas čaka v 2023?

Cene na Hrvaškem 2023 – kako pa je z nastanitvami?

Cene na Hrvaškem naj bi letos poskočile tudi pri nastanitvah. Za to je zagotovo kriva predvsem popolna zasedenost hotelov in apartmajev, ki so praktični »polni« z rezervacijami že od zgodnje pomladi. Tako bo najcenejši apartma v Umagu štiričlansko družino stal 1.000 evrov, velika večina apartmajev pa stane 1.100 evrov ali več. Na Pagu pa enotedensko bivanje v hotelu štiričlansko družino stane najmanj 2540 evrov.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Cene na Hrvaškem 2023 – je kriv sprejem evra?

Cene na Hrvaškem 2023 se niso dvignile kot posledica sprejema evra, a je to mit, ki se bo po vsej verjetnosti obdržal še kar nekaj časa. Po izjavah guvernerja hrvaške centralne banke so po sprejemu evra analizirali učinke na rast cen in zaznali le 0,4 odstotni dvig.

Vas zanima ustanovitev s.p. ali d.o.o.? Pri podjetju Data lahko postopek opravite hitro in brezplačno! Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na termin registracije!

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja