Go to Top

Brivec – kaj moram izpolnjevati, da lahko opravljam ta poklic?

Brivec je poklic, ki v zadnjih letih pridobiva na priljubljenosti. Brivnice rastejo kot gobe po dežju! Kakšne pogoje je potrebno izpolnjevati, da lahko začnete delati na tem področju?

Če želite odpreti svoje podjetje, opravite postopek registracije na DATI! Naši izkušeni referenti vam uredijo vso potrebno dokumentacijo, vse skupaj pa poteka zelo enostavno in hitro. Za več informacij smo vam na voljo na 01 600 1530  oziroma na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Brivec potrebuje obrtno dovoljenje!

Brivec je strokovnjak, ki se ukvarja s striženjem in urejanjem moških las, brade in brkov. Uvršča se v enako dejavnost kot frizerske storitve. Frizerska dejavnost med drugim tudi zahteva obrtno dovoljenje ter frizersko izobrazbo. Obrtno dovoljenje podjetnik pridobi na Obrtno-Podjetniški zbornici Slovenije. Brivec mora imeti najmanj srednjo poklicno izobrazbo ustrezne smeri (frizer ali frizerski mojster/mojstrica).

Mimogrede, kako odpreti svoj frizerski salon, si lahko preberete v tem prispevku.

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. na DATI

Brivec mora v salonu imeti ustrezno opremo, pribor in pripomočke!

Brivec mora svoje storitve opravljati v salonu oz. ustreznem poslovnem prostoru z s predpisano opremo in pripomočki. Oprema in pripomočkov, ki jo uporablja brivec, so določeni v »Pravilniku o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti«.

Pomagamo vam odpreti d.o.o.

Brivec lahko le izjemoma opravlja dejavnost izven brivnice oz. salona

Delo na terenu zunaj salona oziroma na domovih strank je dovoljeno le, če se stranka zaradi telesne prizadetosti ali duševne motnje ali drugih razlogov ne morejo priti v prostore, v katerih se opravlja brivska dejavnost.

Pogoji za popoldanski s.p.

Brivec lahko za opravljanje dejavnosti registrira s.p. ali d.o.o.!

Brivec lahko najhitreje prične z opravljanjem dejavnosti, če registrira status samostojnega podjetnika (s.p.). Ta je lahko registriran že v dveh dneh in za vpis v register dejansko potrebuje le veljaven osebni dokument, davčno številko in v kolikor ni lastnik objekta, kjer bo sedež podjetja tudi »overjeno izjavo lastnika objekta«.

Ustanovi pa lahko tudi d.o.o.! Več o razlikah med obema oblikama podjetja lahko preberete na tej povezavi. Z veseljem pa vam glede tega svetujejo tudi naši podjetniški strokovnjaki. Za ponudbo posveta lahko pokličete na 01 600 1530  ali pišete na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja