Go to Top

Inštrukcije so lahko poslovna priložnost že to šolsko leto!

Inštrukcije so lahko dobra poslovna priložnost, če imate veliko pridobljenega znanja iz vsaj enega področja in ste vešči prenašanja znanja na druge. Dobri inštruktorji so namreč vedno iskani. Na šolskem področju že sedaj! Počasi se približuje konec prvega semestra v šolah, ko marsikdo že zaznava težave pri osvajanju snovi. Morda razmišljate, kako bi lahko s svojim znanjem pomagali drugim?

 Uredite registracijo podjetja na Dati!

Nekateri inštrukcije opravljajo kot dopolnilno dejavnost – odprejo popoldanski s.p. Drugim je to glavni vir zaslužka in zato odprejo kar redni s.p. ali d.o.o. Če ste tudi vi med tistimi, ki razmišljate o odprtju podjetja, nas kontaktirajte na 01 600 1530 ali pa nam pošljete e-mail na data@data.si. Pomagali vam bomo pri vsem, kar je potrebno ob registraciji podjetja.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Inštrukcije – kaj vse lahko opravljate?

Ko se odločite odpreti podjetje, vas referenti na postopku registracije na Data točki vprašajo, katere dejavnosti želite registrirati. Te dejavnosti lahko pregledate v dokumentu, imenovanem Standardna klasifikacija dejavnosti (SKD). Iz tam izberete tisto vrsto inštrukcij, ki bodo ustrezale naravi vašega dela. Vrste inštrukcij se v tem dokumentu skrivajo pod različnimi šiframi. Poglejmo jih.

V okviru šifre dejavnosti (85.590) lahko izvajate inštrukcije vseh tematik: od inštrukcij matematike, jezikov, do računalniških tečajev. Sem se uvrščajo tudi univerzitetni (visokošolski) predavatelji, profesorji na srednji, višji, visoki šoli in učitelji na osnovni šoli v okviru samozaposlitve (s.p.). Pa tudi tisti, ki izvajajo razna izobraževanja odraslih, usposabljanja reševalcev itd.

Odprite s.p. na Data točki!

“Popoldanca” lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Za inštrukcije iz področja športa, kulture ali recimo inštrukcije vožnje pa boste morali referentu na DATA točki predati druge šifre dejavnosti. To so:

– »Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije« (SKD 85.510). Sem spadajo: plavalne šole, jahalne šole, dejavnost samostojnih športnih inštruktorjev, učiteljev, trenerjev, poučevanje borilnih športov, poučevanje joge, športni trenerji, vadba za predšolske otroke, klasične skupinske vadbe, gimnastični trening, telovadba za dojenčke, tečaji rolanja, plezanja, trening drsanja …

– »Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti« (SKD 85.520). Sem sodijo: poučevanje igranja klavirja in drugih glasbil, poučevanje petja, plesne šole, fotografski tečaji, šole risanja, osnovno glasbeno in plesno izobraževanje v glasbenih in podobnih šolah …

– Inštrukcije vožnje spadajo pod »Dejavnost vozniških šol« (SKD 85.530). Sem sodijo inštrukcije za vožnjo avtomobila, vodenje čolnov in ladij, dejavnosti avtošole za kamione ter usposabljanja iz varne vožnje.

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Inštrukcije – pogoji za opravljanje dejavnosti

Osnovne inštrukcije, kot so poučevanje jezikov, matematike in drugih naravoslovnih predmetov, ne zahtevajo določenih pogojev za opravljanje. Inštrukcije na nekaterih drugih dejavnostih pa jih. Da boste dobro seznanjeni s vsemi pogoji, še preden registrirate svojo dejavnost, vam pomagajo naši izkušeni podjetniški svetovalci. Termin za posvet si rezervirate s klicem na 01 600 1530 ali na data@data.si.

Morda še dvomite v vašo poslovno idejo? Če nimate dovolj informacij o tem, kako jo realizirati, ste dobrodošli na našem brezplačnem seminarju “Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.” Termin in podrobnosti seminarja najdete na naši spletni strani pod rubriko “izobraževanja”.

Dnevnice 2023 – preverite letošnje zneske!

Inštrukcije – kje in kako opraviti registracijo?

Registracijo rednega s.p., popoldanskega s.p. ali d.o.o. lahko opravite pri nas na Data točki. Tu vas bo referent vodil skozi celoten postopek. Za rezervacijo termina registracije podjetja lahko pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljete e-mail na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja