Go to Top

Poslovna priložnost: Izdelava naravnih mil

Izdelava naravnih mil zahteva veliko znanja, kreativnosti in prostega časa. Če s tem nimate veliko izkušenj, lahko na začetku uporabite enostavno tehniko topljenja in premeščanja v modele ter preizkušene dišave. Pravzaprav se lahko slednjim povsem izognete. Takšna enostavna mila sicer pri strankah ne bodo pustila posebnega vtisa, vendar raje začnite z majhnimi koraki in rezultati zagotovo ne bodo izostali.

ID-100132377Če pa imate s tega področja že izkušnje, se lotite bolj zapletenih tehnik izdelave. Hladno stiskana mila z eksotičnimi dišavami v vseh mogočih oblikah bodo prava ‘poslastica’ na trgu. Čeprav bo v tem primeru začetna naložba nekoliko višja, je lahko izkupiček od prodaje zelo dober. Na oko privlačna mila se praviloma prodajajo po nekoliko višjih cenah in so primerna za darila. Svoje izdelke lahko prodajate v lastnih prostorih (trgovini) in na sejmih, kjer bodo vaši izdelki prišli najbolj do izraza, saj se jih bodo vaše stranke lahko dotaknile, jih povonjale … Lahko se odločite tudi za prodajo prek spleta, vendar se boste morali zaradi pomanjkanja osebnega stika bolj potruditi pri sami vizualni predstavitvi vaših mil.

Mila spadajo med kozmetične proizvode in pri izdelavi morate slediti določeni zakonodaji. Dejavnost je potrebno priglasiti Uradu Republike Slovenije za kemikalije ter urediti še nekatere ostale obveznosti, kot na primer ocena varnost izdelka.

Pripravila: V. Sadulai

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb[hr]

Kategorije Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja