Go to Top

Vas je presenetil previsok račun za elektriko?

Na kaj morate bit pozorni, ko se želite pritožiti zoper račun za električno energijo. Kakšni so postopki pritožbe in ugovora?


Če v nabiralnik dobite račun za elektriko, ki se vam zdi previsok, se lahko pritožite. Kljub ugovoru, morate pokriti višino zneska, ki se vam zdi upravičena. Za del zneska, s katerim se ne strinjate, pa morate vložiti pisni ugovor. Bodite pazljivi, saj imate časa za ugovor le 8 dni od prejema računa. Tudi dobavitelj ima potem le 8 dni časa za pisni odgovor.
Vas je presenetil previsok račun za elektriko?
Ko pripravljate ugovor, bodite pozorni na določila splošnih pogojev dobave, določene iz strani posameznega dobavitelja električne energije, katerih se morate držati.

Od maja, preteklega leta je vsak dobavitelj elektrike v skladu z Energetskim zakonom svojim odjemalcem dolžan zagotavljati pregleden, enostaven in predvsem brezplačen postopek za obravnavo pritožb. V namen pritožb, ki sledijo neuspešnemu ugovoru, so za odločanje o pritožbah imenovane neodvisne in nepristranske osebe, na katere se lahko obrnete.

Dobavitelji vam morajo zagotavljati vse informacije o načinu vlaganja pritožbe, poteku postopka ter kontaktnih informacijah neodvisne osebe, ki rešuje pritožbe. Dobavitelj mora tudi jasno navesti, v kakšni obliki je treba vložiti pritožbo.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.
Vir: ZPS

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja