Go to Top

11. Dnevi podjetništva: kaj delodajalcem nalagajo zakoni?

Predstavljamo pester program 11. Dnevov podjetništva – udeležba je brezplačna! Zagotovite si vstopnico na zanimiva predavanja in okrogli mizi.

Dneve podjetništva že enajstič v partnerstvu organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data, finančno pa nas podpirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Evropski razvojni sklad ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Vsa predavanja in okrogla miza bodo potekali v Tehnološkem parku Ljubljana (Tehnološki park 19 – Stavba B).

Prijavite se!

Zakoni in pravilniki: prijatelji ali sovražniki podjetnika?

Prvi dan bomo po uvodnem nagovoru predstavnikov organizatorjev udeležence najprej popeljali v svet zakonov, pravilnikov in evidenc. Udeležencem 11. Dnevov podjetništva bomo predstavili vse obveznosti, ki jih slovenskim delodajalcem nalaga zakonodaja.

Program 11. Dnevov podjetništva

Svet zakonov, pravilnikov in evidenc je za podjetnike pogosto zastrašujoč. A poslovanje, ki ni usklajeno z zakonodajo, se običajno slabo konča. Predavateljica Manja Veličkovič bo udeležencem 11. Dnevov podjetništva predstavila vse obveznosti – pravilnike, kadrovske evidence in ostale interne akte, ki jih slovenskim delodajalcem nalaga zakonodaja.

Manja Veličkovič je univerzitetna diplomirana pravnica s pravniškim državnim izpitom. Po zaslugi dolgoletnih izkušenj, med drugim v sodstvu in odvetništvu, strokovno svetuje na področjih gospodarskega, izvršilnega in delovnega prava ter na drugih področjih civilnega prava. Naziv univerzitetne diplomirane pravnice je pridobila na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je opravila tudi strokovni izpit iz splošnega upravnega postopka. Zaradi vsakodnevnega stika s podjetniki pozna težave delodajalcev in jim v okviru svetovanja nudi strokovno podporo pri usklajevanju njihovega poslovanja z zakonodajo. Svoje bogato znanje na področju delovnega prava tudi redno in s posebnim žarom deli s slušatelji Datinih izobraževanj.

Pravna služba podjetja Data, d.o.o., se srečuje z mnogimi konkretnimi primeri, ko so podjetja zaradi visokih glob in ostalih sankcij v resnih težavah. Mnogi se morajo odločiti celo za zaprtje podjetja. V večini primerov pa bi se tem zapletom lahko izognili, če bi bili seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja. Naši pravniki so jih zbrali na enem mestu in pripravili brezplačen seminar o vseh obveznostih, ki jih slovenska zakonodaja zahteva od delodajalcev.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Obveznosti delodajalcev od A do ŽNa 11. Dnevih podjetništva bo predavateljica pojasnila, katere pravilnike mora imeti izdelane in jih izvrševati vsako podjetje, Kateri so obvezni samo za podjetja, ki zaposlujejo že samo enega zaposlenega? Nekatere pa morajo imeti podjetja z večjim številom zaposlenih. Pravilnik o preprečevanju mobinga in akt o sistemizaciji delovnih mest sta denimo obvezna za vse delodajalce.

Program ter prijavnico za brezplačna predavanja, druženje in dobro kavo smo že objavili! Prijave na 11. Dneve podjetništva 2018 bodo odprte do zapolnitve mest.

Prijavite se!

 

Aktivnost sofinancirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Evropski sklad za regionalni razvoj in javna agencija SPIRIT Slovenija.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja