Go to Top

FURS izračun dohodnine – še niste prejeli izračuna?

FURS izračun dohodnine – 31. maja je FURS odposlal drugi sveženj informativnih izračunov dohodnine. V drugi sveženj so vključeni vsi tisti, ki so uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane oz. so sami vzdrževani družinski člani. FURS izračun dohodnine je v tem svežnju dobilo 624.279 davčnih zavezancev. Kaj storite, če tudi v drugem svežnju niste prejeli informativnega izračuna? Potrebujete pomoč na področju davkov? Obrnite se na davčne strokovnjake podjetja Data. Pokličite nas na telefonsko številko 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si in se naročite na plačljivo svetovanje.

Izračun plače

FURS izračun dohodnine – kaj storite, če izračuna niste prejeli?

FURS izračun dohodnine se seveda lahko na poti do vašega naslova tudi izgubi. Iz tega razloga finančna uprava svetuje, da vsi tisti, ki izračuna še niso prejeli, počakajo na pošiljko do 15. junija. Če po tem datumu še vedno niste prejeli FURS izračun dohodnine, se obrnite na pristojni finančni urad.

V primeru, da se je pošta po na poti izgubila, boste prejeli kopijo. Vkolikor pa se izkaže da vam FURS izračun dohodnine sploh ni bil izdan, boste morali vlogo napovedi dohodnine za preteklo leto izpolniti sami. Kako to lahko naredite?

davčno svetovanje

Informativni izračun dohodnine

FURS izračun dohodnine – kako izpolniti vlogo za napoved dohodnine?

V kolikor niste prejeli FURS izračun dohodnine in ste v preteklem letu prejemali dohodke, morate vlogo oddati sami do 31. julija. Obrazec za odmero dohodnine je na voljo na vseh finančnih uradih, oddati pa jo morate na finančnem uradu na katerem ste v času vložitve vpisani v davčni register. Obrazec za izračun dohodnine dobite tudi na spletni strani Finančne uprave. Vlogo za napoved dohodnine pa lahko pošljete tudi v elektronski obliki, preko portala eDavki.

Se odločate za odprtje s.p. ali d.o.o.? V podjetju Data vam nudimo široko ponudbo storitev, od računovodskega servisa do pravnega, finančnega in podjetniškega svetovanja. Pokličite nas na telefonsko številko 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja