Go to Top

Prepričajte banko, da vam odobri posojilo

Pri odobritvi posojila vam lahko pomagajo nekateri dejavniki, na katere morate biti pozorni.

Poslovna ideja

Če znate poslovno idejo opisati v razdelanem poslovnem načrtu, bo banko mnogo lažje navdušiti. Morate se izkazati kot dober poznavalec svojega področja, trga, kupcev, konkurence in vsega, kar spada k poslovanju vašega podjetja. Prepričati morate banko, da ne boste imeli težav pri vračanju posojila.

Pretekle izkušnjePrepričajte banko, da vam odobri posojilo

Banka bo za vaše podjetje izdelala bonitetno poročilo. Zanimalo jo bo tudi, kako ste z njo sodelovali v preteklosti. Ali imate vse obveznosti do nje poravnane? Ali ste vse plačevali v roku? Dobrim strankam banka ne bo obrnila hrbta.

Lastni delež

Povprečni minimum lastnega kapitala v investiciji je okoli 40%. Ta banki zagotavlja, da je investicija ustrezno zavarovana.

Kam bodo šla sredstva?

Banki ste svoj načrt predstavili in ji povedali, za kaj boste porabili sredstva. Včasih se zgodi, da se del teh porabi v kakšne druge namene. Morate se pa zavedati, da bo banka vaš projekt še vnaprej spremljala.

Banko bo zanimalo tudi, ali ste projekt sposobni kadrovsko podpreti in s čim boste zavarovali posojilo. Lahko ga zavarujete z nepremičninami. Vendar bo poslovanje ostalo prvi kriterij, po katerem vas bo banka ocenjevala kot potencialnega prejemnika posojila.

Če potrebujete sredstva za realizacijo vaše ideje, preverite tudi aktualne razpise za nepovratna in povratna sredstva.

 

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja