Go to Top

Sobodajalec ali s.p.

Predavateljica: Sabina Dimnik | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 90 min.

Sobodajalec ali s.p.

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

Predavatelj na izobraževanju
Sabina Dimnik
računovodska, davčna in finančna svetovalka

Sabina Dimnik, dipl. ekon., je strokovna svetovalka z zavidljivim izkušnjami s področja računovodstva in davkov, saj v podjetju Data že 23 let sodeluje s podjetniki in jim pomaga pri razvoju njihovih podjetij. Svoje strokovno znanje deli s strankami, znotraj podjetja in na številnih predavanjih in seminarjih, redno pa pripravlja tudi strokovne članke v novicah podjetja Data.

Sobodajalstvo je vsekakor dejavnost fizičnih oseb, ki je v Sloveniji v porastu. Ko se prebijete čez administrativne postopke registracije in prijave vseh potrebnih podatkov se lotite poslovanja. Ob tem pa se nemalokrat odprejo vprašanja in dileme:

  • Kaj in koliko moram plačevati državi?
  • Kako država ve koliko zaslužim?
  • Ali je potrebno izdati račun?
  • Komu moram kaj poročati?
  • Kaj če presežem limit za oddajo?

Posvetili se bomo torej dejanskim obveznostim, ki jih ima sobodajalec dnevno, mesečno in leto do raznih inštitucij. Prav tako bo predstavljena razlika med delovanjem v obliki »sobodajalca« ali »S.P.« - kaj se bolj splača in kdaj?

Program

  • Posebnosti, ki veljajo za sobodajalce
  • Obdavčitev dobička in DDV
  • Kako pravilno izdati račun in voditi knjige
  • Oddaja poročil za Finančno upravo in AJPES
  • Druge oblike opravljanja dejavnosti oddaje v kratkoročni najem

Komu je izobraževanje namenjeno?

Vsem posameznikom, ki so že ali pa imajo namen stopiti v svet turizma in nuditi svojo ali drugo nepremičnino v kratkoročni najem.

Termin

ponedeljek, 01. 07. 2024 10:30 do 12:00

Vaša naložba v znanje

30,00 EUR +DDV

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Ko bomo prejeli vašo prijavo na seminar, vam bomo poslali predračun. Vljudno vas prosimo, da ga poravnate vsaj 3 dni pred udeležbo, saj bomo le tako vedeli, da se boste seminarja zagotovo udeležili.

V kolikor se seminarja ne boste mogli udeležiti, nas vsaj 3 dni pred pričetkom seminarja obvestite (po telefonu 01 6001 530 ali e-pošti data@data.si), da bomo vaše mesto odstopili drugemu.

Skrajni rok za morebitno odjavo je 3 delovne dni pred pričetkom izobraževanja. Odjav oz. sprememb po tem terminu iz organizacijskih razlogov ne moremo upoštevati. V kolikor se ne boste odjavili prej kot 3 dni pred dogodkom, vam zaračunamo administrativne stroške, in sicer v vrednosti 20% kotizacije.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja. Brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o. na SPOT Registracije! Več informacij

zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vsi ljudje imamo ideje in prebliske. O njih se pogovarjamo s prijatelji na kavi, a smo pogosto preveč previdni. Zato le redki zberejo pogum, v svojih idejah prepoznajo poslovno priložnost in jih uresničijo. Udeležite se brezplačnega seminarja in spremenite svoje zamisli in hobije v priložnost za zaslužek Več informacij